Saksøkeren mener planene om å utstede såkalte C-aksjer er en urettferdig avtale som er inngått for å befeste gründer Mark Zuckerbergs kontroll over Facebook.

Etter at det ble kjent at 31 år gamle Zuckerberg planlegger å legge 99 prosent av sine Facebook-aksjer inn i et filantropisk prosjekt, kunngjorde selskapet denne uken at de vil utstede to såkalte C-aksjer for hver utestående A- og B-aksje. Den nye aksjen skal børsnoteres, men gir ingen stemmerett.

I søksmålet, som ble levert inn i Delaware, står det at en styrekomité ikke har stått på nok for å få noe i verdi fra Zuckerberg i bytte mot at han får mer kontroll over selskapet.

– Zuckerberg ønsker å beholde makten, samtidig som han kvitter seg med store mengder av aksjene sine og tjener milliarder. Utstedelsen av C-aksjer vil i praksis gi ham milliarder av dollar uten at han betaler noe for det, heter det i søksmålet.

Facebooks representanter var ikke tilgjengelige for å kommentere søksmålet. Google inngikk i 2013 et forlik for å kunne gjennomføre en lignende plan. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Halliburton: - Vi er her for å støtte familiene

Oljekjempe kutter ytterligere 1.000 stillinger

Samles i sjokk og sorg

Har du fått med deg denne?

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: