Sjefen for Statens pensjonsfond utland, oljefondet på folkemunne, sier i et lengre intervju med VG at Facebook tok kontakt for flere år siden og lurte på om fondet vil bli med som investor.

– Det var ikke helt i oppstarten av Facebook, men før det ble børsnotert. Vi har ikke anledning til å gå inn i selskaper før de er på børs, så vi kunne ikke gå inn da vi fikk den forespørselen, forklarer Yngve Slyngstad. Han sier muntert at fondet ikke har hatt lyst til regne på hvor mye penger fondet kunne tjent på å gå tungt inn fra starten.

Etter en nedtur i starten er Facebook-aksjen i dag hvert omtrent tre ganger så mye som ved børsnoteringen for fire år siden. I løpet av de årene har oljefondet kjøpt seg opp til å eie litt over en halv prosent av selskapet, en investering som i fjor ble verdsatt til drøyt 13,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor