I skrivende stund har artisten over 1,42 millioner følgere på sin Facebook-gruppe – knappe 1500 mindre enn a-ha, som har regjert alene på den norske Facebook-tronen i flere år.

Ifølge analysebyrået Socialbakers får Kygo i gjennomsnitt over 3000 nye tilhengere – hver eneste dag. Dermed vil den unge DJ-en trolig passere a-ha i løpet av det nærmeste døgnet.

Legger du sammen de nesten 11.000 personene som følger Gørvell-Dahls private Facebook-side, så er han allerede den enkeltpersonen som er størst på sosiale medier-nettstedet.

LES OGSÅ:Bedrifter i kø for å få Facebook

Til sammenligning har statsminister Erna Solberg i overkant av 123.000 følgere, mens NATO-sjef Jens Stoltenberg har nesten 388.000 tilhengere på verdens største sosiale medium.

I skrivende stund har den norske One Direction-fangruppen (2,7 millioner følgere) og rallybilgruppen «Team Driftmonkey» (3,5 millioner følgere) flere Facebook-tilhengere i Norge enn Kygo. Den norske nettleseren Opera har i overkant av 12 millioner følgere.

– Nei, helledussen!

Kygos stefar og assisterende manager, Jan M. Bjordal, er imponert over det enorme sosiale medier-engasjementet rundt elektronikastjernen.

– Dette er fantastisk morsomt. Kyrres karriere har vært tuftet på sosiale medier og strømming på nettet, og dette viser at bare flere og flere liker det han holder på med, sier Bjordal til DN.

– Har dere hatt som mål å passere a-ha på Facebook?

– Nei, helledussen. Det hadde nok verken han eller noen andre drømt om for to år siden. Men det er veldig morsomt, sier Bjordal.

A-ha-manager Harald Wiik depper ikke over at gruppen er forbigått av en yngre aktør på relativt kort tid.

Flere Kygo-rekorder

– Det er vel bare å gratulere. Det er heller ikke så uventet. Kygo henvender seg til et yngre publikum enn a-ha, så det er så ikke unaturlig at han vokser så fort i sosiale medier med den suksessen han har hatt. Det er litt rart at det ikke har skjedd tidligere, sier Wiik.

– Kommer dere noen gang til å ta tilbake Facebook-tronen?

– Det vil tiden vise. Det er ikke noen målsetning i seg selv. Egentlig er det fint at noen andre har den, sier Wiik.

Kygo har et nært forhold til A-ha, og remikset deres superhit, Take On Me, i fjor. Låten ble også fremført av alle fire under fjorårets Nobel-konsert på Telenor Arena i Oslo.

Facebook-milepælen er bare en av mange rekorder Kygo har satt det siste året. Like før jul ble det klart at bergenseren ble den raskeste artisten til å nå en milliard avspillinger på Spotify.

LES OGSÅ:Kan hun ta livet av Spotify?

Ifølge strømmeselskapet tok i underkant av ett år. Til sammenligning brukte soulsangeren Sam Smith dobbelt så lang tid på samme bragd.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Suksess fra gutterommet:

KYGO: Suksess fra gutterommet
For et år siden hadde Kyrre Gørvell-Dahl (23) aldri stått på en scene. Nå topper «Kygo» hitlister, turnerer verden rundt og blir omtalt som den elektroniske dansemusikkens nye stjerne.
04:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.