DN skrev allerede i helgen at flere norske medieledere (se liste nederst i saken) hadde blitt invitert til Storbritannia for å diskutere sosiale medier-gigantens nyhetstjenester.

Klokken 10.00 - norsk tid - startet samlingen med frokost, og temaene for dagen er alt fra Instant Articles til Facebooks livevideo-tjenester (se faktaboks). Møtet er planlagt å strekke seg over syv timer onsdag.

LES OGSÅ:Denne avisen legger ut alt på Facebook

Internasjonale mediehus som New York Times, The Guardian, BBC og Washington Post har publisert innhold direkte i Facebook gjennom tjenesten Instant Articles i over et halvt år, mens norske mediehus har måttet vente.

Møter hele dagen

Nå åpner Facebook opp for at også norske nettaviser skal få teste ut nyhetstjenestene snart: Representanter for selskapet sier på møtet at de vil åpne opp for dette før sommeren.

Digitalredaktør Ola Stenberg i VG er til stede på møtet i London, og er ikke overrasket over Facebooks lanseringsplan.

– Sånn som forventet, så strekker Facebook ut hånden til mediene som vil være en del av Instant Articles. VG er også interessert å teste ut dette, sier Stenberg til DN.

Avisens svenske søsteravis, Aftonbladet, har allerede testet ut tjenesten i litt over en måned.

LES OGSÅ: Budstikka kutter 15 årsverk - har halvert bemanningen på tre år

Etter det DN kjenner til vil også norske medier snart få teste ut en beta-versjon av tjenesten, og Dagbladet og Aller-konsernet skal være en av de første mediehusene til å prøve dette.

Ifølge Facebook selv bruker 22 prosent av den britiske befolkningen Facebook ukentlig for å holde seg oppdatert på nyhetsbildet, og dette tallet skal være økende.

LES OGSÅ:Sjekk hvilken øy Facebook mener ligger i Norge

Stenberg i VG sa til DN lørdag at han var spent på Facebook-sjefenes foredrag.

– Agendaen fra Facebook er helt tydelig: De ønsker å informere norske medier om en del muligheter de tilbyr. Så vil jeg anta at Instant Articles er det heteste temaet på dette møtet, og jeg regner også med at Facebook vil invitere norske medier til å bli en del av dette, sier Stenberg til DN.

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Facebooks Instant Articles laster nettsider raskere, men holder brukerne inne på Facebook istedenfor å flytte dem til medienes egne nettsider.
Facebooks Instant Articles laster nettsider raskere, men holder brukerne inne på Facebook istedenfor å flytte dem til medienes egne nettsider.

 

Se DNtv: Slik sikrer du deg på Facebook:

Slik sikrer du deg på Facebook
Se videoguide.
03:36
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.