Fagforbundene i Statoil varsler nå at det kan bli svært vanskelig å få ansatte til å ta oppdrag i risikoland etter gisselaksjonen i Algerie.

Til VG sier president Marianne Harg i Tekna, et av de største fagforbundene i Statoil, at selskapet i langt større grad må belage seg på å bruke lokalt ansatte i landene de opererer i.

– Det er nok mange kvinner rundt omkring i de norske hjem i dag som sier at mannen ikke får lov til å reise på jobb i risikoland, sier Harg.

Hun sier kvinner med vilje, ettersom det oftest er menn som får jobbe i de islamske landene i Asia, Afrika og Midtøsten.

Harg mener at både Statoil og andre selskaper i tiden fremover må belage seg på å lære opp lokale fagfolk framfor å benytte norske ansatte fordi det er åpenbart at det vil bli vanskelig å rekruttere folk etter terroraksjonen. Hun vil ha en full gjennomgang av alt knyttet til sikkerhet og risiko.

Hun får støtte fra leder Hilde-Marit Rysst i YS-tilknyttede SAFE.

Hun vil også ha en gransking for å gå gjennom alle rutiner for å gjøre disse best mulig.

Forslaget får også støtte fra generalsekretær Steinar Sørlie i ingeniørorganisasjonen Nito.

– Ofte er det så store anlegg at det ikke er lett å sikre seg. Vi ønsker også en gjennomgang av alle rutiner for å sikre våre ansatte best mulig, sier han.

Les også: Offentliggjorde navnene på de savnede nordmennene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.