Det var vin fra Domaine Ponsot, burgunderprodusenten med sete i Morey-St.-Denis som måtte trekkes fra auksjonen som ble holdt 25. april av Acker Merrall & Condit. Auksjonen ble holdt på Manhattan-restauranten Cru og ledet av Ackers president John Kapon. Opplysningen om at vinene ble trukket ble først tatt under selve auksjonen med Laurent Ponsot tilstede i salen.

Alle vinene var fra Clos de la Roche og Clos St.-Denis, og kom fra en av verdens mest kjente vinsamlere Rudy Kurniawan som bor i Los Angeles, melder winespectator.com.

Stort problem
Acker Merrall & Condit er USAs største vinauksjonshus og omsatte vin i fjor for 59,86 millioner dollar. 23. april ble auksjonshuset saksøkt av en annen stor vinsamler, William Koch, for å ha solgt falsk vin til ham i 2005 og 2006.

Forfalskede viner er blitt et veldig stort problem, og de beste forflaskningene er vanskelig å skjelne fra ekte vare. Prisen de oppnår er høy. For eksempel ble en flaske Clos de la Roche 1934 fra Ponsot solgt for 22.800 dollar på Christie’s. Denne gangen var det imidlertid enkelt å finne ut at flaskene var falske så snart Laurent Ponsot ble koblet inn.

Lette å avsløre for eieren
Det var lagt ut Clos St-Denis i syv årganger fra 1945 til 1971. Problemet er bare at ifølge Ponsot så begynte ikke hans far Jean-Marie å produsere denne vinen før i 1982.. En annen flaske med Clos de la Roche 1929 som var lagt ut med en pris på 14.000-19.000 dollar måtte også være flask ifølge Laurent Ponsot siden hans bestefar Hippolyte ikke begynte å tappe denne vinen på domainet før i 1934.

Andre viner var påført ”Reserve Nicolas”, som en 1962 Clos de la Roche, noe som skulle vise at vinen var solgt gjennom vinkjeden Nicolas.

- Problemet er at vi aldri har solgt til Nicolas, sier Ponsot til winespectator.com.

Viner fra Domaine Armand Rousseau og Domaine Georges Roumier ble imidlertid solgt den auksjonsdagen selv om de også kom fra samme vinkjeller i Los Angelses.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.