Korrigert artikkel. Retter fra 800 millioner til 80 millioner kroner.

Fra et salgskontor på Marbella lokket eiendomsagenten Quality Real Estate Advisors (QREA) norske investorer til å kjøpe seg inn i ferieprosjektet på den bulgarske kysten, skriver Dagens Næringsliv.

-Jeg har ikke fått så mye som et nyhetsbrev fra Platinum på to år, sier Bjørn Fosaas, partner og daglig leder i QREA til DN

Gevinsten hobbyinvestorene ble forespeilet, var på opptil en dobling av innskutt kapital. Totalt formidlet QREA 318 leiligheter i Aheloy til skandinaviske kjøpere. 200 av dem gikk ifølge Fosaas til norske kunder.

80 millioner
Investorer DN har snakket med forteller at de ved kontraktinngåelse betalte 40 prosent av leilighetens verdi. Senere ble det betalt inn ytterligere 20 prosent. Basert på anslag ut fra gjennomsnittsleiligheter på 80 kvadratmeter og en kvadratmeterpris på 1000 euro, har de norske investorene hittil skutt inn knappe 80 millioner kroner i leilighetsprosjektet.

Istedenfor eventyrlig avkastning sitter kjøperne igjen med uferdige, uselgelige leiligheter - og utsikter til betydelige advokatutgifter.

Leilighetene i Aheloy Beach i Bulgaria er imidlertid mer enn to år forsinket, det lokale eiendomsmarkedet har kollapset og flere kjemper nå for å komme seg ut av prosjektet, skriver Dagens Næringsliv.

Bulgarske drømmehus
- En begredelig historie, sier en av dem som har investert i prosjektet til DN.

- Jeg fikk vite at leilighetene skulle selges videre gjennom et eget selskap, Bulgarian Dream Homes Eiendomsmegling AS (BDH), som var eid av advokat Oddvar Fosaas, far til Bjørn Fosaas, forteller en av dem som gikk inn i prosjektet.

- Det virker ikke som de har gjort noe for å få solgt leilighetene våre videre, sier en annen av kjøperne DN har snakket med.

Vurderer rettslige krav
Fosaas sier nå at han nærmest jobber dag og natt for å løse flokene investorene er ført opp i.

Platinum har ifølge Fosaas varslet krav om at de siste 40 prosentene skal innbetales, men han fraråder kjøperne å betale før bygget faktisk er ferdigstilt.

Flere investorer DN har snakket med, har imidlertid ikke lenger tillit til QREA, eller til far og sønn Fosaas.

Oddvar Fosaas mener investorene har seg selv å takke.

- Den som investerer mest aggressivt, den som overinvesterer, er også den første til å klandre andre når grådigheten ikke fører til forventede resultater, sier Oddvar Fosaas til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.