Dagens Næringsliv lanserer nå en ny runde av aksjespillet Fantasyfond, som vil pågå i ti uker denne høsten.

Registreringen åpner mandag 13. september, og selve Fantasyfond starter mandag 27. september. Det er mulig å registrere seg som spiller også etter at spillet har startet. Det kan du gjøre på fantasyfond.no, hvor du også kan sette opp porteføljen din.

Personen som sitter igjen med høyest avkastning når spillet er ferdig 3. desember, stikker av med hovedpremien: 100.000 kroner investert i et indeksfond fra Kron. I tillegg kåres det ukevinnere i spillet som også vil få premier.

100.000 fiktive kroner

– Aksjeinteressen i det norske folk er på all-time high, og det er børsene også. Derfor er timingen for høstens sesong av Fantasyfond uvanlig god. Vi i DN gleder oss til å se hvor mange som lar seg engasjere av aksjespillet vårt denne gangen, sier Petter Winther, prosjektleder for Fantasyfond hos Dagens Næringsliv.

I Fantasyfond skal du lage ditt eget fond ved å sette opp en portefølje av enkeltaksjer. Du får 100.000 fiktive kroner du kan investere i selskaper. Porteføljen må bestå av mellom fem og 20 aksjer som er notert på Oslo Børs eller markedsplassen Euronext Growth.

Både eventuelle gevinster og tap er fiktive, men utviklingen i aksjekursene følger nøyaktig den virkelige Børsen.

Morsom og risikofri læring

Et viktig poeng er at Fantasyfond skal kunne tilby realistisk læring i et risikofritt miljø.

– Stadig flere nordmenn kaster seg inn i aksjemarkedet, noe vi i DN applauderer. Samtidig ser vi at mange lar seg rive med. Andelen uerfarne aksjonærer på Oslo Børs har aldri vært så høy som nå. Det er store sjanser for at en del uerfarne investorer ikke tar innover seg risikoen ved å kjøpe enkeltaksjer, sier Winther.

Han viser til at det er nok av aktører som hausser opp aksjemarkedet, alt fra banker til influensere som forsøker å fortelle deg at du må begynne å investere i aksjer.

– Derfor vil høstens sesong av Fantasyfond først og fremst handle om læring. Vi ønsker å gi så mange som mulig en forståelse av den signifikante risikoen det faktisk innebærer å investere i enkeltaksjer. Fantasyfond er en ypperlig mulighet til å erfare hvor vanskelig det er å slå indeks. Under halvparten av spillerne klarte det i vårens sesong, sier han.

I anledning Fantasyfond kommer DN til å fokusere enda mer på innhold som spillerne forhåpentlig kan lære mer av, og det kan man finne her.

– Vi har lansert video- og artikkelserien DNs aksjekurs, og DNs journalister og kommentatorer vil denne høsten ha som mål at leserne våre skal bli smartere investorer av å lese oss, sier Winther.

DN kan i tillegg anbefale spillets deltagere å melde seg på aktuelle nyhetsbrev som kan være av interesse, der særlig DN Finans og DN Aksjer vil følge utviklingen i aksjemarkedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.