– Spøker du? Dette er jo helt fantastisk. Så rått! utbryter Petter Stensland (49) da DN ringer for å fortelle at han gikk helt til topps i aksjespillet Fantasyfond.

Selv om han investerer en del privat selv, avslører Stensland at han ikke skal ha noe særlig av æren for at det ble seier.

– Jeg fulgte rådene til sønnen min, selv om det av og til var fristende å gjøre noe jeg tenkte var lurere. Jeg har spilt sammen med ham, og fant raskt ut at han skulle få bestemme hvilke aksje vi skulle kjøpe og selge. Han tar ting veldig fort, sier Stensland.

Det viste seg å være lurt å høre på sønnen sin, for i konkurranse med 13.899 andre Fantasyfond-spillere endte Stensland på topp med fondet «Stenslandfonds».

Vinner 110.000 kroner

Dette er den femte gangen DN arrangerer aksjespillet Fantasyfond, og hovedpremien denne gangen var 50.000 kroner plassert i et fond og 50.000 kr i kontanter.

En avkastning på 45 prosent i løpet av de seks ukene spillet pågikk var også nok til å vinne DN-ligaen, hvor premien var på ytterligere 10.000 kroner.

Marius Stensland (15) har allerede litt erfaring med å investere i aksjer i virkeligheten også. Etter at han fikk aksjer til konfirmasjonen som raskt doblet seg i verdi, har han blitt en ivrig investor.

Nå skal premiepengene investeres i aksjemarkedet også.

– Vi får satse på en tilsvarende avkastning som i spillet, så er både inngangen til boligmarkedet for han, og pensjonen min sikret, gliser Petter Stensland, og legger til:

– Marius skal få fortsette å bestemme hva vi skal plassere pengene i.

Gikk for taperaksjer

En viktig del av strategien til Marius har vært å se etter aksjer som har falt mye. Da Atlantic Sapphire stupte på børs i høst, gikk han og faren tungt inn. Det ble lønnsomt. Aksjen har steget over 70 prosent siden midten av oktober, og er en av de viktigste bidragsyterne til at far og sønn Stensland stakk av med seieren.

De siste seks ukene har far og sønn Stensland dominert samtalen rundt middagsbordet. Temaet er stort sett aksjer.
De siste seks ukene har far og sønn Stensland dominert samtalen rundt middagsbordet. Temaet er stort sett aksjer. (Foto: Per Thrana)

Det var etter dette at de skjønte de hadde en mulighet til å hevde seg i spillet.

– Jeg har sittet og fulgt med hele tiden, spesielt etter at vi kjøpte Atlantic Sapphire. Den aksjen gikk voldsomt opp, sier Marius.

Marius medgir at strategien er risikabel.

– Vi har tatt noen sjanser, men jeg hadde ikke trodd vi skulle vinne, sier han.

Overraskende seier

Siste uken av spillet, da de lå an til å vinne, investerte de i noen litt tryggere aksjer i et forsøk på å sikre seieren.

– Da tok vi inn noen av de aksjene jeg har investert i porteføljen min i virkeligheten, sier Marius.

– Når vi lå an til å vinne, ble det jo plutselig litt mer reelt, skyter Stensland inn.

Det kunne ha blitt skjebnesvangert, for på den siste dagen ble de passert av fondet med navnet «Top G», som endte opp på førsteplass med en avkastning som var 0,8 prosentpoeng høyere.

– Det var en nedtur der og da, men sønnen min tok annenplassen bra, sier Stensland.

Så kom overraskelsen. Fondet «Top G» ble diskvalifisert som følge av brudd på spillreglene, og far og sønn Stensland kunne slippe jubelen løs.

De har hatt stor glede av å diskutere aksjeinvesteringer sammen denne høsten.

– Det er veldig gøy å gjøre noe sånt sammen med barna. Jeg vil gjerne oppfordre andre foreldre til å gjøre noe sånt sammen med barna sine, sier en stolt far. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.