Det er et år siden NTNU-studenten Robert Blaszkiewicz (23) stakk av med seieren i Fantasyfond, men han hviler ikke på laurbærene. Han har for lengst kastet seg inn i den nye sesongen av DNs aksjespill som begynte mandag denne uken.

– Det går litt opp og ned, sier han.

Likevel har han ikke gitt opp håpet om å vinne hovedpremien på nytt, som denne gangen er på 100.000 kr investert i et indeksfond fra Kron.

Er blitt boliginvestor

Som vinner av Fantasyfond våren 2021 ble Blaszkiewicz belønnet med 70.000 kroner og en diamantring. Planen var å investere pengene i aksjemarkedet, men slik har det ikke gått.

– Jeg kjøpte heller et oppussingsobjekt, så jeg brukte det meste på det, sier studenten, som forklarer at han har kjøpt et totalrenoveringsprosjekt i hjemkommunen Etne, litt øst for Haugesund.

Nå er planen å pusse opp eneboligen, hvorpå jeg skal bruke den selv eller leie ut om muligheten byr seg.

Blaszkiewicz hadde derimot ikke en klar plan for hva han skulle gjøre med diamantringen han vant, og endte opp med noen mansjettknapper i gull i stedet.

Snakket med Tangen om livet

Så var det dette besøket hos oljefondssjefen. Noen måneder etter at han hadde vunnet Fantasyfond la Blaszkiewicz ut et bilde på Linkedin av ham og Nicolai Tangen sammen, med teksten: «Takk for møtet, et fortreffelig minne for veien videre!», hvorpå Tangen repliserte:

«Veldig hyggelig å møte deg, takk for at du kom. Jeg skjønner nå hvorfor du vant Fantasyfond. Godt gjort!»

Blaszkiewicz er litt hemmelighetsfull om nøyaktig hva som var omstendighetene rundt invitasjonen til Tangens kontor, men forteller at han ble invitert etter at han vant Fantasyfond. Han ble godt mottatt og fikk en omvisning i lokalene til Norges Bank før han ble vist inn på kontoret til Tangen.

– Jeg ble litt starstruck. Du kjenner på en aura rundt ham, hvordan han styrer samtalen. Han er så rolig og behersket.

– Hva snakket dere om?

– Vi snakket litt om Fantasyfond-konkurransen, men mest om livet. Det var interessant.

Nicolai Tangen sier i en kommentar til DN at han møter en rekke personer for å tilegne seg ny kunnskap og perspektiver, og at møtet med Blaszkiewicz var et slikt møte.

– Jeg synes det er veldig gøy å treffe unge, flinke mennesker. Og Robert er jo i tillegg interessert i aksjer, sier Tangen.

Anbefaler å stå opp tidlig

Selv om Blaszkiewicz har vunnet Fantasyfond før, understreker at han absolutt ikke sitter på fasiten til hva som er lurt å gjøre i spillet. Fondet hans «AP-KR» presterer foreløpig midt på treet denne sesongen.

– Jeg tror det er lurt å følge med på trender, som f. eks oljeaksjer, siden oljeprisen kan endre seg brått. Man må følge med på om det er viktige nyheter som kan drive markedet, sier studenten, som i tillegg til å lese DN, E24 og Finansavisen blant annet følger med på en del børsmeldinger.

I tillegg anbefaler han å ikke bytte aksjer for ofte. Det har han prøvd på i år, så langt uten hell.

– Jeg anbefaler å sette av litt tid før børsåpning hver dag, lese seg opp og eventuelt vekte om på morgenen før børsen åpner, sier han.

I Fantasyfond fungerer spillet slik at man får aksjene til neste åpningskurs, og derfor kan det være en fordel å vekte om fondet like før børsåpning.

– I tillegg er det fint å komme seg opp av sengen og på lesesalen! Man trenger ikke følge med hele dagen, konkluderer Blaszkiewicz. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.