– Jeg kom litt sent inn i markedet. Første dagen gikk det dårlig, så klarte jeg komme meg opp igjen. Dagen etter når jeg våknet lå jeg på første, sier Tullu Aman når han forteller om sin ledelse tre uker etter at DNs aksjespill Fantasyfond startet.

Aman, med sitt fond A-man, ligger for øyeblikket på førsteplass, rett over forrige ukes vinner, med en avkastning på 43 prosent. Dette til tross for at han registrerte seg på Fantasyfond for kun én uke siden.

Mange av spillerne han konkurrerer mot har vært med siden spillet startet 5. oktober. De har dermed hatt to ukers «forsprang» på Aman, og hatt flere muligheter til å tjene mer på aksjeinvesteringer - og flere muligheter til å tape.

Etter å trukket svært godt med investeringene, stikker Aman av med den tredje ukevinner-premien i Fantasyfond.

Fantasyfond pågår frem til 18. desember og det er fortsatt mulig å melde seg på. Registrer deg gratis her.

For øyeblikket har Aman blant annet selskapene PCI Biotech, Ocean Yield og Atlantic Sapphire i sin portefølje, men oppgangen skyldes primært Höegh lng og Solstad Offshore.

Sistnevnte har falt over 90 prosent i løpet av de siste syv børsdagene, og de fleste som hadde Solstad i sin portefølje har hatt tapt mye på denne investeringen. De som solgte seg ut av selskapet onsdag 21. oktober var imidlertid svært heldige.

Fordi endringer man gjør i Fantasyfond først trer i kraft ved begynnelsen av neste dag, fikk de solgt seg ut da aksjen steg opp mot 300 prosent i børsåpningen på torsdag. Til tross for økningen fra start endte aksjen ned, og flere spillere fikk med seg hele denne nedgangen.

Glemte å registrere seg

Til daglig studerer Tullu Aman Logistikk og Supply Chain Management på Høgskolen i Molde. Han investerer ikke i aksjer til vanlig, men er svært interessert i aksjemarkedet. Selv om han ikke investerer, leser han jevnlig rapporter fra DNB Markets. Da han så DN skulle sette i gang med et aksjespill var planen å melde seg på med en gang det startet, men så gikk det i glemmeboken:

– Jeg så spillet og tenkte jeg skulle starte å spille, så glemte jeg det. Jeg tenkte «jeg skal gjøre det, jeg skal gjøre det,» og en dag måtte jeg bare sette meg ned å gjøre det. Jeg har bare spilt én uke og nå leder jeg, så det har vært en fin opptur.

Han forteller at han tar et fag i Management Models and Operation Research på skolen hvor de lærer mye om å lese prognosene til ulike bedrifters økonomi. Denne kunnskapen har han tatt med seg inn i spillet.

Slik kommer du i gang med Dagens Næringslivs Fantasyfond
Aksjespillreporter Kim Ingwersen forteller deg hvordan du bruker DNs aksjespill Fantasyfond.
02:09
Publisert:

Grønne aksjer er i en boble

Seieren har gitt Aman mersmak, og nå planlegger han å stikke av med hele seieren.

– Hva er strategien for å vinne hele spillet?

Jeg må satse på de selskapene som jeg tror kommer til å gjøre det bra. Jeg går inn i forskjellige sektorer og velger og bytter om, bytter i sektorer og ser på hva som driver trenden.

Selv om han går inn i forskjellige sektorer og rokerer porteføljen sin basert på trender, er Aman klar på at han ikke vil investere i grønne aksjer i tiden som kommer. Han tror at de grønne aksjene er i en boble som kan sprekke når som helst.

Den som har best avkastning etter ti uker, vinner Fantasyfond. For å klare det vil Aman nedgradere risikoen litt, men kanskje øke risikoen igjen på tampen av spillet dersom noen skulle gå forbi ham. For å gjøre porteføljen litt mer stabil nevner han Orkla som en aksje han har lyst til å holde på i tiden fremover. Han mener det er viktig å ikke kun se på tall og grafer, men også se på hva selskapene faktisk driver med.

Følg magefølelsen

Aman er glad for at han startet å spille. Dette har gjort at han lærer mer om aksjemarkedet, samtidig som det gjør det enklere for han å holde seg oppdatert på hva som foregår.

– Jeg lærer mye, jeg er inne på DN og leser alt mulig. Jeg vil jo vinne hele konkurransen, det er det som er målet.

Som nevnt, har han aldri investert i aksjer selv, men han mener at Fantasyfond kan være brobyggeren mellom det å teste ut sine investeringsferdigheter med et fiktivt beløp og det å faktisk komme i gang med å investere sine egne penger:

– Det er mulig. Nå vet jeg bedre om jeg skal ta den risikoen og hvordan jeg skal ta den. Nå ble jeg mer interessert, faktisk.

Han har følgende råd til andre spillere som ønsker å gjøre det godt i DNs aksjespill:

– Tør å satse og følg magefølelsen. Mulighetene er der alltid. Det er jo et spill, så det er ikke noe man skal være redd for. Prøv og se hvordan det egentlig er før man investerer i «real-life». Det er et godt utgangspunkt for dem som vil lære om aksjer og andre investeringer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.