Christoffer Omberg (28) er nettopp tilbake fra ferie i Spania når DN møter ham i Oslo Business Forums lokaler i Henrik Ibsens gate.
Han er en av profildeltagerne i høstens runde av DNs aksjespill Fantasyfond, men mest kjent for å starte og lede arrangementet som de siste årene har hentet profilerte foredragsholdere til Norge.
I år kunne selskapet feire at det slår tilbake fra et tungt 2020, da det måtte gå fra 15 til seks ansatte, og mistet de 90 prosentene av inntektene som var fra fysiske billetter.
2021 ligger an til å bli virksomhetens beste år noensinne, ifølge Omberg. Bedre enn selv 2018, da det hentet den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama som foredragsholder til Norge.
– 2021 blir fantastisk for vår del, vi ligger an til 23–25 millioner i omsetning i år. Det blir vårt første år med skikkelig overskudd, rundt syv millioner på bunnlinjen, sier han.
Omberg eier selv 39,2 prosent av aksjene i Oslo Business Forum.
– Solgte med tap
Omberg droppet sammen med medgründer Marius Røed Wang ut av studiene på BI i 2015, og satset en halv million kroner av egne oppsparte midler for å hente den tidligere Manchester United-manageren Sir Alex Ferguson som foredragsholder til Norge.
Omberg putter heller penger i egne virksomheter enn børsnoterte aksjer, men medgir at Fantasyfond-deltagelsen har gitt mersmak på aksjemarkedet.
I februar i år satte han for første gang rundt 300.000 kroner i enkeltaksjer for å prøve seg, og som med det meste han gjør, var det da snakk om høy risikoprofil.
Omberg satset blant annet på klassiske vekstaksjer, som it-selskapet Link Mobility og smartklokkeprodusenten Xplora Technologies, som begge nådde sine toppnoteringer i midten av februar, og som har falt henholdsvis 65 og 53 prosent siden da.
– Etter noen uker skulle jeg kjøpe leilighet og trengte pengene, så jeg måtte selge med et tap på 50.000 kroner, men de aksjene har sunket enda mer etter det da, haha. Det var en kompis som sa jeg ikke burde gå inn fordi markedet var ekstremt overpriset, så jeg burde nok hørt enda mer på ham. Han har tatt alt ut av markedet, men jeg ville være med for å lære, sier han.
Omberg leser mye om aksjemarkedet i avisene, men tror ikke det er en vinneroppskrift. Derfor er det nettopp folk i eget nettverk han lytter mest til, blant annet bekjente som jobber som aksjeanalytikere.
Han følger de trendene og selskapene han har stor tro på. Og han har slett ikke mistet troen på Link Mobility, til tross for det tunge kursfallet, så han valgte å satse på aksjen også i Fantasyfond-porteføljen.
– Det er et selskap jeg kjenner veldig godt, som en stor samarbeidspartner av Oslo Business Forum. Kvartalsrapporten nylig var ikke god, så aksjen falt en del, men selskapet har et godt produkt, et godt team bak, og jeg tror det kan vokse mye i tiden som kommer. Så ja, jeg tror aksjen er litt underpriset akkurat nå.
En annen aksje han følger mye med på, er småsparerfavoritten Norwegian.
– Jeg fløy med dem hjem fra Marbella nylig, og da satt vi rett bak selveste konsernsjefen Geir Karlsen på flyet. Jeg tror han og teamet hans trigges av å bli dømt nord og ned av mange, men jeg heier veldig på dem og tror de kan snu det. Tidligere konsernsjef Jacob Schram, som er en god venn av meg, gjorde også en veldig god jobb, og så har du Bjørn Kjos, som ikke akkurat var mediesky. Det er alltid litt støy og kontroverser rundt Norwegian, jeg tror det er derfor mange bryr seg om selskapet.
– Har alt å vinne nå
Omberg fikk en tung start med sin risikofulle portefølje i Fantasyfond, og lå lenge klart dårligst an blant profildeltagerne. Men de siste par ukene har fondet hans, Omberg Invest, gjort et byks på 12 prosent.
Han hadde holdt de samme aksjene fra starten og ble til slutt belønnet for tålmodigheten, men valgte å gjøre flere endringer etter den nylige oppturen.
– Jeg må skru opp risikoprofilen litt for ikke å bli sist, og har alt å vinne nå. Det blir litt alt eller ingenting. I virkeligheten hadde jeg nok diversifisert i større grad. Kanskje ville jeg satt 30–40 prosent i aksjefond og litt i eiendom. Men av personlighet liker jeg høy risiko, så det må bli noen enkeltaksjer også.
Det å spre investeringene for å ha flere ben å stå på er noe han også vil legge til grunn når han sammen med sine kolleger i Oslo Business Forum tenker å utvikle flere virksomheter fremover.
– Vi er i gang med å rigge opp selskapsstrukturer for å kunne gjøre flere ting i fremtiden. Vi snuser på eiendom som første steg, men også spin-offs innen teknologi, markedsføring, events og salg, som er det vi har erfaring med. Jeg blir overrasket om ikke noe nytt er oppe og går innen 12–24 måneder, sier Omberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.