– Jeg ble veldig overrasket. Jeg visste ikke at det var premier her engang, sier Rune Bakken (41) når han får vite at han er den åttende ukevinneren av Fantasyfond.

Byttet ut alle aksjene

Bakken jobber som virksomhetsarkitekt for busselskapet Unibuss. Jobben går ut på å knytte teknologi, mennesker og prosesser sammen. I flere år har han jobbet som it-konsulent, og i begynnelsen av spillet satset han mye på teknologiaksjer.

– Til å begynne med gikk jeg inn i teknologi, fordi jeg er en it-type. Teknologibransjen tror jeg kan gå langt på sikt.

I tillegg til teknologiselskaper, resonnerte Bakken seg frem til selskaper han trodde ville gjøre det bra relatert til koronasituasjonen.

– Jeg gikk også inn i noen helseselskaper, i håp om at de ville få noe «boost» uten at jeg helt visste hva de ulike selskapene drev med. Også hadde jeg Arcus fordi svenskehandelen ville gå ned og handelen på Vinmonopolet ville øke.

Arcus er en børsnotert brennevinsprodusent og vinimportør.

Etter at Bakken ikke fikk den avkastningen han ønsket bestemte han seg for å bytte ut alle aksjene han hadde, og satse på aksjer innenfor helt andre sektorer.

Det var selskapene Panoro Energy, Odfjell ser. A, Atlantic Sapphire, Seabird og Prosafe som førte til at Bakken stakk av med ukepremien. Fondet hans, Snart i null, fikk en avkastning på 25,9 prosent forrige uke. Det er best av alle de over 20.000 spillerne i Fantasyfond.

– Jeg solgte alt jeg hadde og plukket noe «random». Jeg tenkte «nå driter jeg i alt», og gikk inn i energi og shipping. Eneste resonnementet var at det kom en ny president og kanskje det kunne endre noe globalt. Det var bare flaks, ikke noe annet. Det ble som å kaste dart i blinde, sier han.

– Jeg ble litt utålmodig

Bakken forteller at han per dags dato ikke har investert i noen enkeltaksjer med sine egne penger. For lenge siden forsøkte han med et svært lite beløp, for å se om han kunne tjene noe på det.

– Det var litt det samme der (som i Fantasyfond). Jeg ble litt utålmodig og hadde ikke tid til å følge med.

Med sine egne penger investerer Bakken i både aktivt forvaltede fond og indeksfond. I aktive forvaltede fond er han investert i teknologiaksjer og ESG-aksjer gjennom fondene DNB Teknologi A og DNB Miljøinvest A.

Jobbet for et forvaltningsselskap

Bakken jobbet som it-konsulent for et forvaltningsselskap i flere år. Her ble han fortalt at det å investere i fond er mer lønnsomt enn å ha pengene i banken.

– Hvis veksten i indeksfond ikke går oppover, går verden under, fortalte forvalterne meg. Det betyr at hele økonomien vil stoppe opp, sier Bakken.

Bakken registrerte seg som Fantasyfond-spiller for å lære litt mer om aksjemarkedet.

– Hva har du lært av DNs aksjespill?

– Jeg har bekreftet min teori om at skal du investere i aksjemarkedet, må du sette av tid og sette deg inn i det. For meg blir det å investere i aksjer som å dra til Vinmonopolet og kjøpe en vin fordi etiketten er fin. Jeg tenkte jeg skulle bli smart og berike meg, men jeg har ikke fått tid.

Bakken råder andre ferske investorer om å ikke investere med ekte penger uten å sette av godt med tid, og kun investere med penger som man har råd til å tape.

– Det er lett å leke nå som det ikke er snakk om ekte penger. Jeg er interessert i penger, men ikke nok til å forvalte pengene smart. Bakgrunnen for å sjekke selskaper og hvordan ting påvirker hverandre kan jeg ikke nok om. Ved å spille Fantasyfond innser jeg hva man bør lese seg opp på for å få en bedre forståelse av aksjemarkedet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.