Christopher Konrad Nygård (32) studerer medisin på University of Pécs i Ungarn og han forteller at hans dager for det meste blir tilbrakt på biblioteket. Med lange dager på biblioteket har det blitt lite tid til overs for å lese om aksjemarkedet. Likevel mener Nygård at aksjer er en god måte å spare penger på, og han har fulgt samme strategi i spillet som utenfor:

– Det gikk ganske dårlig i begynnelsen så jeg fulgte ikke så mye med. Jeg har kjøpt de aksjene jeg selv har investert i på ekte. Det er de jeg har eksponert meg for i Fantasyfond.

Nygård gikk til topps i forrige uke i DNs aksjespill Fantasyfond med sitt fond NEWFARM. Han har en total avkastning på 12,95 prosent og ligger på 1469. plass sammenlagt av over 19000 spillere.

Ny i aksjemarkedet

Dette er første året Nygård har begynt å investere i enkeltaksjer. Tidligere hadde han investert litt i fond. Han sier at han har hatt fått en god start som investor:

– Jeg har vært ganske heldig med tanke på at jeg nettopp har begynt. Så langt har jeg hatt en veldig positiv opplevelse.

Med sine ekte penger forteller Nygård at han har investert i mye teknologi- og industriaksjer. Han har blant annet vært investert i siliumsprodusenten Rec Silicon og industrikonsernet Scana. Dette er to selskaper som har hatt en ekstrem oppgang hittil i år, med henholdsvis 344 og 340 prosent.

Selv om han angrer på at han solgte seg ut av Scana på privaten, er han glad for at han beholdt aksjene i sin portefølje i Fantasyfond.

– Jeg solgte meg ut av Scana da jeg så aksjen begynte å falle i forrige måned. Jeg fikk litt kalde føtter. Dette er kanskje også en nybegynnertabbe av meg. Jeg lot aksjene bare stå i Fantasyfond, så jeg hadde litt flaks der.

I tillegg hadde Nygård Goodtech, Arribatec Solutions og Napatech i sin Fantasyfond-portefølje. Alle selskapene hadde en avkastning på over 10 prosent forrige uke. Arribatec var selskapet som presterte best med en avkastning på 38,3 prosent

Oppfordrer til å spre risikoen

Privatinvestorer har strømmet til Oslo Børs det siste året. Ifølge AksjeNorge har over 76.000 nye aksjonærer begynt å investert i det norske aksjemarkedet for aller første gang. Statistikken viser også at 48 prosent av alle som bare eier aksjer, kun eier aksjer i ett selskap. Dette medfører høy risiko.

Nygård er blant de nye investorene, men han fraråder mot å kun eie én aksje:

– Det er litt overraskende. Det er litt «basic» nybegynner-tips. Jeg er ikke helt der, så kald er jeg ikke. Jeg vil råde folk til å ikke sette alle pengene på én aksje.

Nygård sier at han ikke jakter de høye gevinstene på kort sikt. Selv om han har flere kamerater som kun velger å investere i én aksje, velger han å spre risikoen over flere aksjer. Han har en diversifisert portefølje med mål om å spare penger over en lang periode.

– Målet er ikke å tjene store penger, men å finne mer ut av aksjer og tjene penger på lang sikt. Det er relativt trygt så lenge man følger litt med og ikke setter alle pengene på én aksje.

Jakter flere ukepremier

Nygård mener at Fantasyfond er en veldig god måte å lære mer om aksjemarkedet på, og oppfordrer flere til å bruke spillet som en plattform for læring:

– Det er en veldig fin mulighet for folk som er ferske og vil lære mer om aksjehandel. Jeg har selv en kamerat som gikk over fra Fantasyfond til å kjøpe aksjer.

Slik kommer du i gang med Dagens Næringslivs Fantasyfond
Aksjespillreporter Kim Ingwersen forteller deg hvordan du bruker DNs aksjespill Fantasyfond.
02:09
Publisert:

Det var også en kompis som tipset Nygård om DNs aksjespill. På grunn av hans dårlige start sluttet han å følge litt med. Etter å ha blitt ukevinner har lysten omsider kommet tilbake igjen. Selv om han har lite tro på at han vil kunne stikke av med hele seieren vil han satse på å vinne flere ukepremier:

– Jeg kommer til å følge litt mer med nå. Jeg har ikke noe håp om å stikke av med seieren, men det er ikke umulig å vinne flere ukepremier så kanskje jeg vil gå litt mer inn for det nå. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.