– Jeg visste ikke at jeg hadde vunnet. Den nye Porsche Taycan er jo rå, så det blir «cool», sier danske Jonas Als Christensen (31) når han får vite om premien han har vunnet.

Han fikk best avkastning på Fantasyfond i forrige uke og stikker dermed av med en spahelg for to med en leiebil som falt i smak.

Det er ikke så merkelig at Christensen ikke visste noe om premien. Han registrerte sitt Fantasyfond så sent som sist torsdag.

To dager var nok for Christensens fond, Dette er en fond, til å gå til topps som ukevinner. Han avsluttet uken med en avkastning på 9,49 prosent, og er nå plassert på 984. plass i spillet som nå har over 18000 registrerte spillere.

Jonas Als Christensen er beviset på at det ikke er for sent å melde seg på DNs aksjespill, Fantasyfond. Registrer deg her for å lære mer om aksjemarkedet og få muligheten til å vinne flotte premier.

Den som står igjen med best avkastningen når spillet er over fredag 18. desember vinner Fantasyfond. Underveis kan man også vinne ukepremier.

Investerer i sin egen sektor

Christensen er utdannet sportsingeniør og jobber til daglig som it-konsulent i Sesam.io på Majorstua i Oslo. Han forteller at hans personlige kjennskap til it-sektoren har gitt ham en fordel i spillet:

– It er det jeg driver med selv, så det er her min spisskompetanse ligger. Det gjør det enklere for meg å velge noen i denne sektoren som har bra vekst.

Porteføljen hans er en kombinasjon av selskaper i teknologisektoren og helsesektoren. I teknologisektoren har Christensen satset på selskapene Napatech, Bouvet, og Polight, og i helsesektoren har han valgt å investere i ContextVision, ArcticZymes Technologies og Carasent.

– Jeg valgte noen selskaper innenfor helsevernet, og det er på grunn av covid-19. Jeg baserer mine kjøp ut fra hva jeg tror er viktig globalt, men også hva jeg selv vet noe om.

Følger mye med på nyheter

Det er ikke bare i Fantasyfond at Christensen investerer i aksjemarkedet. Til vanlig investerer både kortsiktig og langsiktig. Selv om han forteller at hans investeringer i spillet er mer konsekvensfritt, følger han noenlunde samme metodikk når han investerer med sine egne penger:

– Jeg prøver liksom ikke å satse så mye på ting som jeg ikke vet så mye om. Jeg følger med på hva som skjer, og får dermed en indikasjon på hva som vil skje.

Kan lære mye av spillet

Selv om Christensen først registrerte seg som Fantasyfond-spiller for bare noen dager siden, er han sikker på at både han og andre kan lære mye av spillet.

– Jeg er sikker på at både nye og rutinerte kan lære noe av dette spillet. Man blir nødt til å følge med på utviklingen i de ulike sektorene. Man må gjøre research på ulike aksjer med positiv vekst, og dette kan man dra lærdom av, sier han.

Nå går it-konsulenten for å vinne hele spillet. Selv om han kommer til å justere porteføljen sin, er han sikker på at han ikke kommer til å gå inn i marked som han ikke har troen på. Til andre spillere som er med, gir han følgende tips:

– Prøv å følge med på hva som skjer. Gjør ting som du selv er flink i, eller har peiling på. Prøv å utvikle din egen kompetanse. Skal du satse på gevinst, fokuser på de tingene som du faktisk vet noe om. Ellers blir det bare «flip of the coin.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.