Det er stor interesse for DNs aksjespill, Fantasyfond, som startet for fullt mandag 5. oktober. Nå er vi inne i den syvende uken av spillet, og vi har delt ut seks ukepremier hittil.

Spillet varer i ti uker, og det betyr at det fortsatt er fire ukepremier igjen å spille om, samt hovedpremien som er et beløp på 50.000 kroner og etterutdannelse til en verdi av 50.000 kroner. Spilleren som har best avkastning etter børsslutt fredag 11. desember stikker av med denne premien.

Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på og man har fortsatt muligheten til å vinne premiene. Registrer deg gratis på Fantasyfond.no

De unge er best

Vi har hentet ut statistikk fra spillets start 5. oktober og frem til mandag 16. november. Disse tallene viser at de unge Fantasyfond-spillerne har prestert hårfint bedre - hittil. Spillerne mellom 18 og 40 år har en samlet avkastning på 4,61 prosent, mens de eldre ligger rett bak med en gjennomsnittlig avkastning på 4,38 prosent.

Hittil i år har over 70.000 nye investorer funnet veien til Oslo Børs, og brorparten av disse er under 40 år. Selv om de under 40 år representerer rundt 30 prosent av alle investorene på aksjemarkedet, står de for kun ni prosent av verdiene.

Christopher Konrad Nygård (32) vant femte uke av Fantasyfond. Alle ukevinnerene unntatt én har vært under 40 år.
Christopher Konrad Nygård (32) vant femte uke av Fantasyfond. Alle ukevinnerene unntatt én har vært under 40 år.

De kjente profilene presterer bedre

Det er totalt 12 kjente profiler som er med å spille Fantasyfond. Ironisk nok er det de tre profilene som aldri har investert i enkeltaksjer tidligere som topper denne listen: Jonathan og Felipe Castro, og Simen Agdestein.

Mange av spillerne har satt seg mål å vinne over enkelte av de kjente profilene som er med. Selv om mange enkeltspillere har bedre avkastning, har profilene i snitt en bedre avkastning enn de øvrige spillerne: 4,73 prosent mot 4,5 prosent.

Jonathan «Boss» Castro er en av de kjente profilene som er med å spille DNs aksjespill. Her sjekker han Fantasyfond for å se hvordan han ligger an.
Jonathan «Boss» Castro er en av de kjente profilene som er med å spille DNs aksjespill. Her sjekker han Fantasyfond for å se hvordan han ligger an. (Foto: Fredrik Solstad)

Grønt er mest populært

Grønne aksjer har vært svært populære de siste årene, og dette vises også i Fantasyfond-spillernes porteføljer.

Siden 2016 og frem til i dag har grønne aksjer steget fra 2,1 prosent til 8,3 prosent av samlet markedsverdi på Oslo Børs. I samme tidsrom har olje- og gassektorens andel blitt redusert fra 35,4 prosent til 23,3 prosent.

I Fantasyfond er det siliumsprodusenten Rec Silicon som har blitt handlet mest, etterfulgt av hydrogenselskapet Nel og bildelselskapet Kongsberg Automotive.

Thomas Nielsen forvalter fondet First Norden Fokus. Han er blant ekspertene som er med i spillet og har en portefølje bestående av
Thomas Nielsen forvalter fondet First Norden Fokus. Han er blant ekspertene som er med i spillet og har en portefølje bestående av "skitne" aksjer. Dette innebærer selskaper innen gambling, våpen, alkohol og olje. (Foto: Javad Parsa)

Vanskelig å slå hovedindeksen

Flere investorer har som mål å slå hovedindeksen. Dette har dog ikke vist seg å være så enkelt, heller ikke for Fantasyfond-spillerne. Totalt sett har alle spillerne en gjennomsnittlig avkastning på 4,5 prosent. I samme tidsperiode har hovedindeksen på Oslo Børs en avkastning på 6,5 prosent.

På den andre siden, har vi eksempler på spillere som knuser indeksen i løpet av den korte perioden spillet har vart. For øyeblikket er det Tullu Aman, med sitt fond A-man, som er i ledelsen med en avkastning på hele 74 prosent. Å se en slik avkastning på så kort tid er ikke daglig kost, og tyder på en strategi med svært høy risiko. Men for å vinne, må man ta risiko. Selv om flere tar denne risikoen for å vinne i spillet, er det ikke anbefalt å ta så høy risiko dersom man investerer med sine egne penger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.