– Jeg konkurrer mot kompisgjengen. Det er enkel underholdning og så følger man litt mer med, sier Torgeir Strandberg som til daglig jobber som journalist i Aftenposten.

Strandbergs portefølje består nå av Photocure, Aker Carbon Capture, Borregaard, XXL, Tomra Systems, Thin Film Electronics og Schibsted. Forrige uke var riktignok Sbanken den viktigste grunnen til at Strandbergs fond steg 15 prosent, og dermed ble vinneren av uke fire av DNs aksjespill Fantasyfond. Det gjenstår nå seks uker av Fantasyfond, som pågår i totalt ti uker.

Torsdag steg Sbankens aksjekurs over 30 prosent etter meldingen om at DNB var blitt enige med styret i Sbanken (tidligere Skandiabanken i Norge) om et oppkjøp, der budet er på 103,85 kroner per aksje. Budet har skapt kraftige reaksjoner hos mange av Sbankens kunder, men er anbefalt av styret i den heldigitale banken. Som en følge av dette steg aksjekursen fra 80 kroner onsdag til 104,20 kroner ved stengetid på torsdag.

– Det er veldig tilfeldig at det gikk så bra. Jeg hadde Sbanken som jeg solgte etter oppkjøpsnyheten. Og det var først når jeg skjønte at jeg kunne vinne ukeseieren at jeg tok det mer seriøst. På torsdag kjøpte jeg da blant annet Borregaard, som hadde eks-utbytte dag, og satset på at det skulle være nok til å ta seieren, forteller Strandberg.

Borregaard steg 1,2 prosent på fredag og var dermed med og sikre seieren.

Endret strategi

Strandberg ligger nå på 1669. plass sammenlagt av nesten 23.000 spillere, men forteller om en svært dårlig start. Fondet hadde negativ avkastning de tre første ukene, noe som førte til endringer i fondssammensetningen.

– Jeg hadde en horribel start de første ukene, så jeg byttet litt om på porteføljen og gikk for aksjer der kursene beveger seg mer, forklarer 30-åringen.

Teknologiselskapet Thin Film Electronics ble blant annet tatt inn i fondet for å snu den negative trenden, noe som viste seg å være svært god timing da aksjekursen steg 11 prosent forrige uke.

Strandberg satt også på Aker Carbon Capture som steg 13,4 prosent gjennom uken, hvorav hele 8,8 prosent kom på fredag etter en positiv analyse fra meglerhuset Berenberg. Meglerhuset presenterte et kursmål på 23 kroner aksjen, som tilsvarte 40 prosent oppside fra torsdagens kurs på 16,48 kroner. Fredag stengte kursen på 17,92 kroner.

Schibsted ble også en positiv bidragsgiver til fondet som Strandberg har kalt «Onk3L-T», med en avkastning på 10,7 prosent. 30-åringen forteller at han per nå ikke har noen planer om å gjøre endringer i porteføljen

Ville ikke investert likt med ekte penger

– Hvis jeg skulle investert egne penger representerer nok ikke porteføljen på Fantasyfond helt hva jeg hadde investert i. Jeg hadde nok gått for litt mer etablerte selskaper med positiv inntjening, sier Strandberg som har sparepengene sine i fond.

Strandberg understreker at siden Fantasyfond varer i kun ti uker, så må man ta noen sjanser for å vinne og at man er avhengig av å eie mer volatile aksjer for å kunne hevde seg, altså aksjer som svinger mye.

– Det er ikke et kunnskapsspill når det er så kort, men samtidig er det ikke helt gambling heller, oppsummerer han.

DNs aksjespill Fantasyfond har kort tidshorisont og legger opp til at man kan prøve å ta risiko i aksjemarkedet og lære underveis – uten å tape ekte penger. I virkeligheten anbefales privatinvestorer å ha lang tidshorisont, sette seg godt inn i selskapene og fondene man investerer i og være klar over at aksjeinvesteringer er risikabelt.

Vil du lære mer om aksjemarkedet? Få nyheter, videoer, guider og kommentarer på DN.no/aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.