Roger Larsen får opp mot 45 millioner koner på konto når den britiske utdannelsesgiganten Pearson med 36.000 ansatte i 61 land nå kjøper gründerselskapet Fronter, som utvikler webbasert læringsverktøy for utdanningssektoren, skriver Dagens Næringsliv.

Kjøpesummen er ikke kjent, men basert på Fronters omsetning, som lander på 110 millioner kroner i år, og gitt en driftsmargin på linje med fjoråret, har Pearson trolig betalt cirka 150 millioner kroner for det norske programvareselskapet. Anslaget er basert på vurderinger gjort av it-eksperter DN har snakket med.

-Godt fornøyd
- Vi har holdt på i ti år, og det ligger store verdier her. Det sier seg selv. Jeg er godt fornøyd med avtalen, sier Fronter-sjef Roger Larsen til DN.

Han og medgründer Bjarne Hadland eier 30 prosent hver av Fronter, som har oppnådd en tilnærmet monopolsituasjon i det norske skole- og utdanningsmarkedet.

Pearson, som blant annet eier Financial Times Group og forlaget Penguin, vil nå gjøre Fronter til en global aktør for læring og samarbeid på web. Fronter blir kjernen i Pearsons strategi for utdanningsmarkedet.

Hoppet av
Fronter-sjefen har rukket å selge to it-konsulentselskaper før han startet Fronter i 1998. Dengang var det dotcombransjen som gjaldt, men Larsen hoppet av.

- Jeg følte at et eller annet var fullstendig galt i internettbransjen. Timeprisene var hinsides, og kundene ble lurt. Jeg ville heller satse på programvareutvikling, sier Larsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.