Også ifjor fikk sentralborddamene Eva Marie Solli og Linn Eriksen delta i bonusfesten, skriver Dagens Næringsliv.

Knallår
Førstkommende onsdag blir det god stemning blant de ansatte i Skagen-fondene. Da er det lønningsdag og utbetaling av en fjerdedel av årets bonus.

Skagen-fondene deler ut godt over en million kroner i bonus til samtlige 85 ansatte etter nok et knallår.

Samtlige ansatte, alt fra sentralborddamene, fondsselgerne, kunderådgiverne og forvalterne, får i overkant av én million kroner i bonus hver for 2006. Noen får mer.

- Kjekt!
- Det er jo kjekt det, sier Linn Eriksen (24) til DN, ansatt som kundevert i Skagen siden mars.

- Mesteparten av bonusen går rett inn i fondene til Skagen. Jeg er jo relativt ung og på boligjakt, så det blir ikke snakk om noe shopping på meg på onsdag, sier Eriksen.

Pengene triller inn til Stavanger Fondsforvaltning, mer kjent som Skagen-fondene. Ifjor fikk selskapet et resultat før skatt og bonus på 407 millioner kroner. I år blir det enda bedre, trolig opp mot 500 millioner, ifølge DNs anslag.

- Vil beholde humankapitalen
- Produktiviteten til de ansatte har økt. Vi tror produktiviteten vår er høy på grunn av den humankapitalen vi har. Den ønsker vi å beholde. Da er det viktig for de ansatte å føle seg delaktige i det resultatet som skapes, sier medgründer og viseadministrerende direktør Åge Westbø i Skagen-fondene til DN.

Han understreker at ingen ansatte får bonus før kundene har fått sin avkastning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.