Vinmonopolet er usikker på om navnet på det belgiske juleølet er for sterkt for det norske folk.

Mens man i utlandet lenge har kunnet kjøpe Delirium Christmas skal det ikke være i fritt salg i Norge. Ølet har 10 prosent alkohol, men det er ikke her problemet oppstår, forklarer Arve Røys Stranden.

- Det belgiske ølet Delirium Tremens (”moderølet” til Delirium Christmas) er i salg i over 50 land over hele verden inkludert også i Sverige, Finland og Island. Vi har ikke nøyaktig oversikt over hvor mange land som selger Delirium Christmas, men det skal være i salg i ca 30 land, skriver Arve Røys Stranden som har klaget på polets vedtak.

- I utlandet finnes det mange øl med stort salg internasjonalt som har relativt spesielle navn. Jeg vil her trekke fram navn som Satan, Mere de Noël (med en halvnaken dame i utfordrende posisjon ikledd ”julenissedrakt”), Bah Humbug juleøl (som selges på Vinmonopolet), Judas m.fl.

- Delirium Christmas vil også bli servert i den belgiske ambassaden i Oslo på en mottakelse 15. november, hvor det vanligvis kommer ca 350 gjester. Jeg skulle anta at et eventuelt salgsforbud av ølet vil vekke oppsikt og kanskje avstedkomme reaksjoner fra belgiske myndigheter, skriver Arve Røys Stranden litt humoristisk i sin mail før han legger til at et eventuelt vedtak i departementet om salgsforbud av Delirium Christmas og Delirium Tremens ølene i Vinmonopolet vil bli anket til høyere myndighet og at på grunn av at varen skulle ha vært i salg i Vinmonopolet fra 1. november, vil det også kunne bli snakk om erstatningsansvar for tapt salg for Vinmonopolet og/eller departementet.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.