89 av besetningen er evakuert, mens 140 fortsatt er igjen på plattformen.

– Den ustabile trykksituasjonen er uforandret over natten. De gjenværende på plattformen jobber med å gjenopprette boreslam-barrieren, forteller pressetalsmann Gisle Johansen i Statoil til NTB.

Denne barrieren er den ene av to sikringer som skal forhindre ukontrollert utblåsning. Situasjonen oppsto torsdag ettermiddag. Generelt betegnes situasjonen på plattformen som stabil.

– Det er ingen lekkasjer eller akutt fare for lekkasjer fra brønnen. De ansatte er i sikkerhet, sier Johansen.

Bellona-leder Frederic Hauge regner med at Statoil kommer til å få kraftig kritikk fra Petroleumstilsynet på grunn av episoden.

– Dette er en hendelse som etter min mening er svært alvorlig. Jeg er overbevist om at Petroleumstilsynet i ettertid vil karakterisere dette som en hendelse med stort ulykkespotensial, sier Hauge til NTB.

Statoil tilbakeviser Bellonas påstander om at sikkerheten på deres plattformer er for dårlig.

– På generelt grunnlag vil jeg si at vi har et høyt sikkerhetsnivå i våre ledd, og denne situasjonen har vi også god kontroll på. Vi er opptatt av å drive forsvarlig, sier Johanson. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.