Den offentlige ventelønnen er 66 prosent av lønnen, og en såkalt overflødig kan gå på ventelønn i 12 år.

Nesten ni av ti ventelønnsmottakere kommer fra Telenor, Posten, NSB eller noen av datterselskapene til disse, skriver VG. De fleste av dem er over 50 år.

Ordningen med ventelønn koster 400 millioner kroner i året.

Arbeids- og aktivitetsdirektør Erik Oftedal i Arbeids- og velferdsdirektoratet reagerer på at eb svært liten andel av ventelønnsmottagerne går over i arbeid igjen.

Oftedal mener en av grunnene er at ordningen er for gunstig, og at antallet som går på ventelønn burde vært lavere når Norge har historisk lav arbeidsledighet og stor etterspørsel etter arbeidskraft.

Ikke for god
Men satssekretær Wenche Lyngholm (SV) i Fornyings- og administrasjonsdepartementet avviser at ordningen er for god. Hun sier til VG at det er samfunnet som har satt i gang omorganiseringene som har ført til overtalligheten. Da er det også nødvendig med en arbeidsgiverpolitikk i Staten som ivaretar denne gruppen på en god måte, mener hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.