For få dager siden flyttet far og sønn, Morten Bergesen senior og junior, tilbake til Bergehus i Oslo.

Sammen med Christian Ringnes har de kjøpt tilbake eiendommen som ble solgt til Sohlmen-familien sammen med resten av rederiet Bergesen for ti år siden, skriver Dagens Næringsliv. Kjøpesummen er i overkant av 400 millioner kroner

-Dette har vi ventet på. Jeg har jo tråkket på Bergehus siden jeg var to år, så jeg kjenner huset veldig godt. Det er klart vi har en masse følelser i forhold til denne eiendommen, det var jo derfor megleren tok kontakt med oss da eiendommen ble lagt ut for salg, sier Morten Bergesen junior til DN om kjøpet av eiendommen Bergehus.

Tre villaer
Bergehus består av tre villaer og ett moderne kontorbygg, med tillegg av to boligkomplekser, på beste vestkant i Oslo, totalt 20.000 kvadratmeter.

Selve Bergehus er en gammel ærverdig bygning fra 1820. Tårnbygningen er et eldre kontorbygg.

Unngå familiekonflikt
Bergesen-familiens millliardformue etter salget av rederiet er forvaltet med tanke på å unngå familiefeider.

- Da min far satte opp denne selskapsstrukturen, var han opptatt av å finne en struktur som ikke fører til konflikt mellom eierne, samtidig som formuen holdes samlet. Han har jo mye erf#229 i familiekonflikter og familiefeider, så sånn sett kan man si at dette er et område som han har usedvanlig stor kompetanse på, sier Morten Bergesen junior til DN.

Hans oldefar, Sigval Bergesen d.y., bygde opp rederiet Bergesen d.y. og gjorde sin eneste sønn arveløs. De to barnebarna, Morten Sigval Bergesen og Petter Sundt, arvet i stedet rederiet. Henholdsvis 25 og 31 år gamle overtok «guttene på Bergehus» ledelsen. I 1986 kjøpte de sine søsken ut av rederiet etter nok en familiær feide.

Les også: Har tjent 13 mrd. på Bergesen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.