Jacobsen-familien fra Hillevåg i Stavanger, som er mest kjent for sine søppelbiler, tjente ifjor en halv milliard kroner på salget av avfallshåndteringsselskapet Sar, skriver Dagens Næringsliv.

- Det var ikke råd å gjemme unna denne gevinsten. Men du kan være sikker på at vi ikke mister vettet fordi vi har fått denne gevinsten, sier Trygve Jacobsen (67) til DN.

I et saftig språk som han nekter DN å gjengi i avisen, forsøker han å forklare de svært så solide tallene i familieselskapet Westco.

– Dette er ingen sensasjon. Det er hardt arbeid, sier han om før skatt-resultatet på nærmere 518 millioner kroner.

Solgt til London
I Stavanger er det byens mange søppelbiler folk flest forbinder med Westco og Jacobsen-familien.

Men det er salget av avfallshåndteringsselskapet Sar as som gjør at familien til høsten trolig vil gjøre et byks oppover på ligningslistene. Sar har kontrakt med håndtering av alt farlig avfall for blant andre Statoil på norsk sokkel.

Ifjor ble Sar solgt til det London-baserte private equity-selskapet Stirling Square Capital Partners for en ukjent sum som nå kommer til syne i Jacobsen-familiens regnskaper.

Fortsatt eier imidlertid Jacobsen og Incoronato eiendommene knyttet til Sars virksomhet.

Måtet gå galt en gang
Det er imidlertid ikke første gang Trygve Jacobsen har solgt virksomheter med storgevinst.

Karrieren startet Jacobsen da han sammen med to kolleger kjøpte ut offshorecontainervirksomheten til Aker, hvor han jobbet.

Noen år senere solgte han virksomheten til engelske Swire. Fem år etter startet de tre på ny containervirksomhet, for igjen å selge det til Swire. Denne gangen for 275 millioner kroner.

Men alt har ikke alltid gått som planlagt.

Familien har blant annet tapt over 100 millioner kroner på satsing på båtsalg.

– En bekjent sa at dersom dere har gjort så mange kuler, måtte det gå galt en gang, ler Jacobsen jr.

Familiekonsernet Westco har også plassert rundt 120 millioner kroner i ulike verdipapirer.

Les også: Gründer satser på nytt etter storgevinst


Takker datteren for storgevinst
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.