I underkant av 200 bakkeansatte ved fire flyplasser tas ut i streik fra søndag morgen om det blir brudd i forhandlingene hos Riksmegleren lørdag 4. februar. Ifølge Avinor er det uklart hvordan flytrafikken blir påvirket.

Til sammen er det varslet plassoppsigelse for snaut 500 ansatte ved norske flyplasser.

– Uttaket kan bli endret før meklingsfristen går ut, men det er dette antallet vi er sikre på nå, sa forhandlingssjef Bente Ørberg i fagforeningen Junit til NTB i forrige uke.

Det er fagforeningen Junit og NHO Luftfart som møtes hos Riksmekleren lørdag 4. februar. 

Junit organiserer ansatte hos blant annet Widerøe Ground Handling og SAS Ground Handling. Disse jobber med innsjekking og ombordstigning. 

NHO forhandler på vegne av en rekke arbeidsgivere som er omfattet av luftfartsavtalen.

- Lønn og arbeidsvilkår

Ørberg sier passasjerene vil merke streiken ved både innsjekk, billettkontor, utgang og administrasjon. 

–Uenigheten går på lønn og arbeidsvilkår. Det gjelder spesielt de som tidligere var ansatt i SAS Ground Handling som er solgt til Widerøe. De opplever at deres vilkår er blitt vesentlig dårligere etter overdragelsen, sier forhandlingssjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.