2,6 millioner fløy med ruteflyene til SAS i oktober, og er ned 2,6 prosent siden samme periode i fjor. Det viser nye tall som selskapet la frem fredag.

Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren av rutetrafikken, som viser hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket, falt i oktober, sammenlignet med samme periode i fjor. SAS kabinfaktor var på 74,9 prosent, ned 3,8 prosentpoeng siden samme periode i fjor.

Passasjertrafikken (RPK) gikk ned med 3 prosent, mens kapasiteten (ASK) gikk opp med 2 prosent i rutetrafikken. Trafikken måles i antall passasjerkilometer, mens kapasiteten er antall tilgjengelige setekilometer.

Nå det gjelder utviklingen i chartertrafikken til selskapet hadde SAS en nedgang på 11 prosent og 89 000 passasjerer i oktober.

Totalt fraktet selskapet 2,7 millioner passasjerer i oktober, som er ned 2,9 prosent sammenlignet med fjoråret. Totalt 30 millioner reisende fløy med SAS i 2017, som er det høyeste antallet noensinne.

Rapporten viser at inntektene per passasjerkilometer (yielden) steg syv prosent i oktober.

Den totale kapasiteten (ASK) steg 1 prosent i oktober, mens passasjertrafikken (RPK) gikk ned med 3,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. (Vilkår)