Boligsalgene går raskere nå enn tidligere, og det fører til at stadig flere klager på boligkjøpet - fordi de ikke har tid til å sjekke boligen godt nok.

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener en obligatorisk boligsalgsrapport vil få ned klagene.

- Det vil gi økt trygghet for boligkjøperne fordi de da vet mer om boligen de kjøper, sier formann Øivind A. Tandberg i NEF i en pressemelding.

Skal vite hva man kjøper
For at kjøperen skal være tryggere på hva vedkommende får når han/hun går inn i et boligkjøp, har NEF i forbindelse med revisjonen av eiendomsmeglingsloven foreslått at det innføres obligatorisk boligsalgsrapport ved boligsalg.

- Boligkjøperne skal vite hva de kjøper og selgerne skal vite hva de selger, sier Tandberg.

Må undersøke boligen selv
- Vi håper at politikerne nå følger opp vår anbefaling og gjør boligsalgsrapport ved salg obligatorisk med endringene i eiendomsmeglingsloven, oppfordrer Tandberg, som også ber boligkjøperne om fortsatt å være våkne.

- Selv med en boligsalgsrapport i hånden må kjøperen undersøke boligen han/hun skal kjøpe, ikke minst der rapporten påpeker utbedringsbehov, sier Øivind Tandberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.