Selv om Kredittilsynet avdekket oppblåsbare regnskaper i IT-giganten Fast Search & Transfer, ble de aldri politietterforsket. Økokrimsjef Einar Høgetveit utelukker ikke at beslutningen nå gjøres om, skriver VG.

Lørdag avslørte Dagens Næringsliv at sjefene i Fast Search & Transfer manipulerte regnskapene og lurte aksjemarkedet. Like før bløffen ble avslørt, kjøpte Microsoft selskapet.

Les saken her:
Fasts børsbløff

- Ikke kapasitet
Til tross for Kredittilsynets funn har verken Økokrim eller Oslo politidistrikt hatt kapasitet til å ta saken, noe som har ført til at Kredittilsynet vil gå til det høyst uvanlige skritt å påklage henleggelsen til statsadvokaten, og true med å ta den helt til Riksadvokaten om det ikke blir etterforskning.

- Saken er alvorlig, men vi har likevel vært nødt til å henlegge fordi vi ikke har kapasitet, sier informasjonsleder Unni Grøndal i Oslo politidistrikt til VG.

Riksadvokaten kan instruere Økokrim til å ta opp saken. Økokrimsjef Einar Høgetveit sier at han ikke utelukker at saken kan tas opp igjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.