Søketeknologiselskapet Fast Search & Transfer har hatt flere runder med endringer av regnskapene. Også etter at den nye finansdirektør Joseph Lacson i fjor høst erklærte at ”dekket er ryddet” er det funnet skjeletter i skapene. Sent onsdag ettermiddag stoppet Oslo Børs handelen i aksjen, etter det børsen kaller "visse forhold/omstendigheter".

Les også: Fast stoppet på børsen

Nå melder selskapet at de vil gå gjennom tallene på nytt, både for 2006 og grunnlaget for resultatet som kommer for 2007. Fast sier de gjennomfører en grundig gjennomgang av inntekter og avskrivninger både for avslutningen av 2007 og for justeringer av resultatene i 2006.

Fast-kursen faller i dag 7 prosent på nyheten.Følg kursen her.

Ifølge investorkontakt i Fast, Geir Harald Aase er det for tidlig å si noe om utfallet av den pågående gjennomgangen Fast Search & Transfer utfører av regnskapene for 2007 og det eventuelle behovet for justeringer av 2006-regnskapet, ifølge TDN Finans.

Ekstern regelhjelp
Fast innfører nå et nytt regime, et såkalt "veikart" som er utviklet med ekstern hjelp. Dette skal nå gjennomføres av selskapets finansavdeling og operative enheter. Dette skal forhåpentligvis føre dem ut av en situasjon der markedet stadig får overraskelser, og dermed mister tillit til selskapets meldinger.

- Revisjonen vi gjør er en grundig gjennomgang og det er mye arbeid som skal gjøres. Tapene er tatt, men vi må gjøre grundige vurderinger. Noen av kundefordringene vi kostnadsførte tap på skriver seg fra 2006, men vi vet ingenting om noen eventuell justering. Det er det alt for tidlig å si noe om. Dette er et av spørsmålene vi vil se på sammen med revisor, sier Aase til TDN Finans.

Fjerde kvartal blir et av de sterkeste noensinne
Fast legger frem tall for fjerde kvartal og hele 2007 29. februar. Gjennomgangen vil være ferdig til det.

Fast gjentar i meldingen at de venter inntekter på 43-47 millioner dollar i fjerde kvartal 2007, og inntekter på 200-210 millioner dollar i 2008 med et positivt driftsresultat.

Selskapet har redusert kostnadsnivået med rundt 12 millioner dollar per kvartal, blant annet gjennom redusert bemanning og generelle kostnadskutt.

-Trykket i markedet er bedre enn noensinne. Tredje kvartal var sterkt topplinjemessig og fjerde kvartal tegner til å bli et av de sterkeste kvartalene noensinne, slik vi sa under oppdateringen fredag, sier Aase videre. Han viser til at den seneste tiden har meldt flere kontrakter der de erstatter løsninger fra konkurrenten Autonomy.

Aase viser at kontantstrømmen overgikk salgsinntektene med "god margin" i tredje kvartal og at utviklingen har fortsatt i fjerde kvartal.

Vil ikke forklare børspausen
Aase viser til Oslo Børs på spørsmål om hvorfor Fast-aksjen ble pauset.

- Vi har snakket med Oslo Børs og de har fått en oppsummering over hva som har skjedd siden i sommer og det som har skjedd i forbindelse med restruktureringen. I meldingen vi har sendt ut gir vi den samme gjennomgangen. Det sentrale er at vi har en sunn balanse og en stor kontantbeholding. Vi antyder også at vi ikke venter noen nevneverdi reduksjon i denne neste år, sier Aase til TDN Finans.

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs sier til TDN Finans at han ikke vil gi utdypende informasjon om bakgrunnen for innføringen av børspause.

- Bakgrunn for at vi pauset aksjen er knyttet til avsnittet om regnskapene, men akkurat hva slags informasjon det var eller bakgrunnen for det vil vi ikke kommentere, men vi følte at det kunne være informasjon som burde være kjent i markedet, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.