Da den amerikanske sentralbanken hadde rentemøte i januar måtte styremedlemmene balansere usikkerheten knyttet til inflasjon og vekst opp mot hvorvidt økt risiko i økonomien skulle påvirke deres planer om å heve de kortsiktige rentene. Det kommer frem av referatet fra møtet som ble frigitt onsdag ettermiddag, skriver The Wall Street Journal.

Deltagerne på møte ble likevel enige om at usikkerheten hadde økt noe som resulterte i at renten ikke ble endret på januarmøtet.

Da sentralbanken i desember økte renten ga den også bud om at den regnet med å den fire ganger i løpet av 2016. Neste møte er 15.-16. mars. Wall Street Journal mener usikkerheten Federal Reserve-medlemmene viser i januarreferatet kan tyde på at listen for renteheving har blitt skjøvet ytterligere oppover. Den kan også ha fått nok et dytt oppover med den seneste tidens markedsuro, skriver avisen.

«Et antall av detalgerne indikerte at, i lys av den siste tidens utvikling, så de utsiktene til inflasjon noe mer usikkert eller at risikoen var på nedsiden», heter det i referatet, som ble offentliggjort tre uker etter selve rentemøtet.

«Flere deltagere gjentok viktigheten av å følge nøye med på inflasjonsutviklingen for å bekrefte at inflasjonen utvikler seg langs den banen Fed har ventet» heter det videre.

Avisens opptelling viser at ordene usikkerhet eller usikkert er brukt 14 ganger i referatet. Frasen nedsiderisiko er brukt fem ganger, mens nedside er brukt syv ganger. Ordet oppside er kun brukt to ganger.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.