Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, rører ikke renten onsdag. Sentralbanken åpner for en mulig renteøkning i september, på bakgrunn av det den opplever som en styrket økonomi. Det melder blant annet Marketwatch.

I en uttalelse fra sentralbankens medlemmer heter det blant annet at arbeidsmarkedet er sterkere og risiko på kort sikt fra utlandet har avtatt.

Blandet fra Wall Street

Det var på forhånd ikke ventet endringer i styringsrenten denne gangen, ifølge TDN Finans, men usikkerheten var heller knyttet til når neste renteheving i USA kommer. Neste rentemøte avholdes 21. september.

Amerikanske børser har vært avventende hele uken i påvente av sentralbankens avgjørelse.

Etter avgjørelsen faller Dow Jones-indeksen umiddelbart 0,1 og S&P 500-indeksen faller umiddelbart 0,4 prosent. Nasdaq-børsen øker med 0,4 prosent. Den amerikanske dollaren er også svakt opp både mot euro og japanske yen.

Gode nøkkeltall

Seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets viste i forkant av rentebeslutningen til at to forhold trekker i ulike retninger: Sterke amerikanske nøkkeltall på den ene siden og effekten av britisk EU-utmelding på den andre siden.

Nøkkeltallene han viser til er sysselsettingsveksten i USA, som tok seg kraftig opp i juni, arbeidsledighet under fem prosent, lønnsvekst på 2,6 prosent og god forbruksvekst.

Den amerikanske sentralbanken hevet i desember renten for første gang på nesten ti år - til 0,25-0,50 prosent. Samtidig ble det varslet en gradvis normalisering av renten, noe Yellen siden har gjentatt flere ganger. Tidligere i sommer understreket hun riktignok at sentralbanken vil gå forsiktig frem.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Inkasso­sakene øker spesielt blant yngre: - Det er et varsko (+)

Britisk økonomi vokser videre

Oljeprisene nær bunnivå for tre måneder

Iphone-salget stuper

Anbefalt av DNtv:

Sanders buet på av sine egne da han ba om støtte til Clinton
Bernie Sanders sine tilhengere er illsinte etter e-post-lekkasjene som angivelig viser at ledere i demokratenes nasjonalkomité forsøkte å undergrave kandidatens valgkamp for å bli partiets presidentkandidat.
01:19
Publisert:

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.