Fed-sjef Janet Yellen stanser Den amerikanske sentralbankens månedlige tilbakekjøp av eiendoms- og statsobligasjoner som ventet, ifølge en melding onsdag.

Fed gjentar også at rentene vil forbli lave i en "betydelig periode", fremgår det av en uttalelse fra Fed etter todagers-rentemøtet som ble avsluttet onsdag kveld.

Ekspertkommentatorer tolker Jellen som mer positiv til arbeidsmarkedet og viser til at hun ikke venter at fallende energipriser vil holde inflasjonen nede på lang sikt, ifølge MarketWatch.

"Komiteen vurderer at det har vært en betydelig forbedring i utsiktene for arbeidsmarkedet siden oppstarten av sitt nåværende tilbakekjøpsprogram. Videre ser komiteen tilstrekkelig underliggende styrke i den bredere økonomien til å støtte den pågående fremdriften mot maksimal sysselsetting med tanke på prisstabilitet", heter det i uttalelsen fra Fed.

Fed peker på "solid jobbskapning" og fallende arbeidsledighetsrate, samtidig som at det antydes at overkapasiteten i arbeidsmarkedet "gradvis minker". Fed har med det også fjernet tidligere uttalelser om at overkapasiteten i arbeidsmarkedet er "betydelig", ifølge The Wall Street Journal.

Fed sier også for første gang at rentene kan bli hevet raskere enn markedet forventer dersom økonomien vokser raskere enn sentralbanken anslår.

Skulle veksten imidlertid bli svakere, kan den første renteøkning siden 2006 bli skjøvet på, fremgår det.

Den amerikanske sentralbanken har siden høsten 2012 pumpet 1600 milliarder dollar inn i økonomien gjennom tilbakekjøp av eiendoms- og statsobligasjoner. Målet har vært å holde amerikanske renter nede og sette fart på det økonomiske maskineriet.

Fed-styret stemte ni mot én for å avslutte tilbakekjøpene ved utgangen av oktober, der kun Minneapolis Fed-direktør Narayana Kocherlakota var imot.

Amerikanske dolllar styrker seg umiddelbart mot norske kroner og euro etter uttalelsene.

Nøkkelindeksene på Wall Street utvider svekkelsene, der Dow Jones er ned 0,41 prosent, den brede S&P-indeksen er ned 0,56 prosent og teknologibørsen Nasdaq er ned 0,84 prosent.

Les også:
Facebook-skrell på Wall Street
Funcom-sjefen trekker seg
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.