Sjef for Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams, mener det vil være passende med en renteheving i USA i 2015, på linje med det flertallet av medlemmene i Federal Reserves rentekomité tror. Det skriver Wall Street Journal.

- Gitt fremskrittene vi har tatt og fortsetter å ta for å nå målene våre, ser jeg det neste steget som en gradvis heving av rentene, sannsynligvis i år, sier Williams, som understreker at rentebeslutningen på møtet var vanskelig.

Williams regnes, ifølge WSJ, som representativ for synet internt i Federal Reserve med sterke forbindelser til sentralbanksjef Janet Yellen, som han etterfulgte som sjef for San Fransisco Fed.

Lørdag sa sjefen for St. Louis Fed, James Bullard, at han argumenterte mot å holde rentene uendret på rentemøtet fordi han mener økonomien har hentet seg nok inn til at man kan begynne å heve renten. Bullard hadde ikke stemmerett på torsdagens møte i rentekomiteen til Fed, Federal Open Market Committee.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.