Fokuset i rente- og valutamarkedet rettes mot Federal Reserves rentebeslutning med kommentarer onsdag.

- Endelig er dagen her, skriver sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets i sin morgenrapport onsdag.

Han viser til at etter syv år med nullrente kan USAs sentralbank ta det første skrittet i retning av et mer normalt rentenivå.

Rentemarkedet priser inn en sannsynlighet på rundt 80 prosent for at Federal Reserve høyner renten. Kun tre av rundt 100 økonomer i Bloomberg News' konsensus venter at renteintervallet holdes uendret på 0-0,25 prosent.

Beslutningen offentliggjøres klokken 20:00 norsk tid, med pressekonferanse 20:30.

Overraskelse

Meglerhuset SEB mener at alt annet enn en renteøkning i kveld vil være en overraskelse for markedet.

Siden forventningen om et kutt i markedet er så høy, mener SEB at det som vil avgjøre reaksjonen i dollaren er hva de sier om den videre takten i renteoppgangen.

Nordea Markets mener at en renteheving i dag synes nesten sikkert, og at spenning dermed er rettet mot Feds nye renteprognoser og hvilke signaler som blir gitt om tempoet på renteøkningene fremover, og får støtte fra Handelsbanken Capital Markets.

Handelsbanken-økonomene viser til at Fed har lagt vekt på at etter den første rentehevingen må de se tegn til at underliggende kjerneinflasjon faktisk tar seg opp før de hever renten videre.

«Det vil i så fall si at det i neste omgang ikke holder med bare tegn til, eller rimelig sannsynlighet for, at inflasjonen vil ta seg videre opp. Det kan dermed tenkes at Fed i dag setter opp styringsrenten, men at FOMC-medlemmenes forventninger til videre rentehevinger senkes noe», skriver Handelsbanken i sin morgenrapport.

For sent å trekke seg

Danske Bank Markets mener at Fed har varslet rentehøyningen så tydelig at det er for sent å frastå, selv om de har blitt utfordret av lavere oljepris, fall i aksjemarkedet og uro i det amerikanske høyrentemarkedet.

Kronen er onsdag morgen om lag uendret mot euro, på 9,5175, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs foregående dag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom også om lag uendret, på 8,6943.

Euro er styrket til 1,0956 dollar, sammenlignet med kursen på 1,0930 dollar i New York sent mandag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet tirsdag på 1,512 prosent, mot 1,453 prosent mandag kveld.

 

Les også: De fleste av verdens rikeste familier for 20 år siden har «dumpet»

Statkraft vraker investeringsplaner

Statoil-avtale gir 250 jobber

 

Se også:

Komfortmester i suv-klassen:

Komfortmester i suv-klassen
DNs biltester har vanskeligheter med å se for seg noe mer komfortabelt kjøretøy enn den nye generasjonen Lexus RX 450h.
01:27
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.