Den amerikanske sentralbanken vil slutte å bruke to helt sentrale ord etter neste ukes rentemøte.

Ordene er «considerable time», som sentralbankledelsen har brukt siden mars for å signalisere at rentene vil ligge rundt null i lang tid fremover.

Men flere «senior officials» har den siste tiden hintet om at disse to små signalordene kan bli fjernet etter møtet i rentekomiteen 16.-17. desember.

Det betyr at Fed forbereder seg på den første rentehevingen siden finanskrisen begynte i 2008. Hevingen kan komme rundt midten av neste år.

Dette skriver Wall Street Journals vanligvis svært velinformerte Federal Reserve-reporter Jon Hilsenrath i dag med henvisning til anonyme kilder i og rundt rentekomiteen.

​ Sentralbanksjef Janet Yellen skal presentere rentebeslutningen 17. desember. Neste pressekonferanse er ikke planlagt før i mars.

Hvis ikke signalordene fjernes i neste uke, kan markedet - muligens feilaktig - tro at rentehevingen er utsatt til neste høst, skriver avisen.

Flere nøkkeltall den siste tiden viser at amerikansk økonomi vokser godt, og at arbeidsmarkedet er på vei mot full sysselsetting.

Men dollarstyrkelsen og oljeprisfallet trekker i motsatt retning, og taler isolert sett for å holde renten uendret.

Markedet: Mandag endte i minus, og futures indikerer klokken fem i morges negativ åpning på de amerikanske børsene tirsdag. Oljeprisen er den laveste på fem år: 65,8 (Brent) og 62,5 (wti) dollar per fat.

Men borer ennå: Til tross for oljeprisfallet øker antallet borerigger som er i sving i USA. 1920 rigger er i drift, en svak økning fra forrige måling, skriver analytiker Teodor S. Nilsen i Swedbank i en oppdatering. Historien har vist at det kan ta opptil fire måneder fra et markant oljeprisfall til riggaktiviteten synker, skriver Nilsen.

Verste siden 2008 ... Neste år er ingenting å glede seg til. For næringslivet vil 2015 bli det verste året siden finanskrisen, mener The Economist-redaktør.

... eller beste siden 2005: Skjønt bedriftsøkonomene i USA er av en annen oppfatning.

Tirsdagstall: Jolts-tallene fra arbeidsdepartementet - Job Openings & Labor Turnover Survey - er de viktigste tallene i dag. Konsensus venter 4,79 millioner jobber, svakt opp fra forrige periode.

Torturrapport frigis: Det er ventet at den omstridte torturrapporten fra Senatet om CIAs metoder etter 11. september frigis i dag, men i sladdet form. Amerikanske myndigheter har skjerpet sikkerheten ved amerikanske bygninger og anlegg i utlandet.

Uffda: Norskættede John Paulson ble herostratisk berømt da han veddet mot boligboblen i USA. I år har det derimot gått tregere. Et av fondene til hedgefondmilliardæren har falt med hele 27 prosent i år. Også andre Paulson-fond sliter. Bloomberg har mer.

Og helt til slutt:Dette er årets app, mener Apple. Den skal gjøre brukerne både smartere og lykkeligere. På seks måneder er den allerede lastet ned fem millioner ganger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.