Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Jørgen C Arentz Rostrup finansdirektør (fra høyre), Sigve Brekke konsernsjef og Severin Roald kommunikasjonssjef la frem Telenors resultat mandag. Foto: Mikaela Berg
Jørgen C Arentz Rostrup finansdirektør (fra høyre), Sigve Brekke konsernsjef og Severin Roald kommunikasjonssjef la frem Telenors resultat mandag. Foto: Mikaela Berg les mer

Børs

Telenor ledet an børsrekord mandag

Hovedindeksen til Oslo Børs nådde en ny toppnotering mandag med Telenor i spissen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Telenor ledet an i oppgangen på Oslo Børs mandag etter å ha rapportert sterke kvartalstall, samt høynet 2017-marginguidingen og annonsert tilbakekjøpsprogram.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg til ny toppnotering mandag.

Fredrik Thoresen, som er forvalter for Storebrand Vekst og Storebrand Optima, mener Telenors tall for andre kvartal var sterke, og peker på at selskapet viste at de allerede er på god vei med å gjennomføre det tidligere annonserte kostnadsprogrammet.

Større effekt enn forventningene

– Digitalisering av flere elementer rundt kundeoppfølging og support, har hatt større effekt på kostnadene enn våre forventninger. Vi er imponert over resultatutviklingen i Norge, hvor selskapet evner å konkurrere effektivt med «roam-like-home»-pakkene på mobil og tar markedsandeler på fiber, og at man på gruppenivå fortsetter pragmatisk å vurdere selskapets geografiske eksponering, sier Thoresen til TDN Finans.

Storebrand-forvalteren mener at kunngjøringen av tilbakekjøpsprogrammet bedrer Telenors kapitalstruktur, og tror at dette kan bidra til å redusere aksjens rabatt sammenlignet med europeiske telekomselskaper.

Også analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities ble overrasket over kostnadsutviklingen til Telenor, men vil se etter ytterligere bevis fremover.

– Man må anerkjenne at dette er et bra kvartal for Telenor, hvor de har klart å kutte kostnader mer enn det vi ventet, og vi forventer at dette vil fortsette fremover med økt ebitda-marginguiding for 2017. Men vi må se at dette fortsetter lengre enn ett kvartal, sier hun til TDN Finans.

Må kutte på riktig område

Telenor guider nå en ebitda-margin for 2017 på 38–39 prosent, som er oppjustert fra den tidligere guidingen på rundt 37 prosent, noe som begrunnes med at selskapet øker sine effektivitetsambisjoner.

Arctic-analytikeren viser til at kostnadskutt er bakgrunnen til at Telenor rapporterer et sterkere enn ventet resultat for andre kvartal.

– Det som har skapt resultatet er kostnadskutt. Det er hovedsakelig ingen inntektsvekst i virksomheten, og vi ser fortsatt ingen nye verdidrivere for inntektsvekst fremover, sier Trondsen.

Når inntektsvekstfasen for Telenor i all hovedsak er over, er det viktig å levere på kostnadseffektivisering og maksimere kontantstrømspotensialet, ifølge Arctic-analytikeren.

– Det er spesielt viktig at Telenor kutter kostnader på riktige områder og at dette ikke går ut over fremtidig vekst. Vi ville dermed ikke kjøpt aksjen på dette nivået, sier Trondsen.

Oppjusterte kursmål

Pareto Securities oppjusterte mandag sitt kursmål på Telenor til 148 kroner fra 144 kroner etter selskapets sterke andrekvartalsrapport. Hold-anbefalingen fastholdes.

Meglerhuset gjør små positive ebitda-justeringer etter kvartalsrapporten, mens resultat pr aksje-estimatene for 2017–2019 justeres opp med 2–5 prosent, støttet av Telenors beslutning om å igangsette tilbakekjøpsprogrammet på inntil to prosent av antallet registrerte Telenor-aksjer.

Pareto forblir forsiktig til omsetningsutsiktene til Telenor ettersom de venter økt konkurranse, noe som spesielt gjelder for markedet i Myanmar og Norge.

Telenor-aksjen steg 8,2 prosent til 154,40 kroner, og var desidert mest omsatt på Oslo Børs med en omsetning på 978 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1,10 prosent til 729,18 poeng, omsatt for 3.675 millioner kroner.(Vilkår)

STOREBRAND ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

feeds-TDN Oslo Børs Telenor Storebrand Norge Børs
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.