Rikard Storvestre solgte sine Opticom-aksjer til Robert Keith og Thomas Fussel på en flyplass i Brussel. Gevinsten ble på 17 millioner kroner, og nå sitter Opticom-opprøren i sin 600 kvadratmeter store luksusbolig i Natal i Brasil.

I to år har Storvestre vært største aksjonær i Opticom utenom innsiderne og et par klientkonti. De siste ukene har han spilt på lag med opprører Øystein Stray Spetalen & Co.

På tide å selge
– Det var riktig å komme seg ut nå. Jeg var heller ikke komfortabel med Spetalen, sier Storvestre til Dagens Næringsliv.

Forrige uke solgte han 500.000 aksjer til 100 kroner i gjennomsnitt til eb gruppe kjøpere som støtter Keith og Fussel. Selv betalte han i gjennomsnitt 66 kroner stykket da han kjøpte aksjene.

Spilte på to hester
Storvestre har de siste ukene ledet an i opprøret mot Keith og Fussell. Opprørerne vil ha på plass et nytt styre og har sett seg lei på de to britenes disposisjoner i Opticom.

– Jeg innrømmer at jeg har spilt på to hester. Jeg ønsket å fjerne Keith, men når både John Lervik og Hans Gude Gudesen tok side for dem, var løpet kjørt. Jeg ønsket ikke en konflikt med gründerne og daglig leder. Fast Search & Transfer har en fantastisk fremtid. Men Spetalen tenker kortsiktig. Jeg har vært kynisk, men det må man være som investor. Jeg tror kursen nå kommer til å synke kraftig, sier han til avisen.

På spørsmål fra DN om han solgte aksjene for tidlig svarer Storvestre slik:

– Noen vil vel si det. Du treffer aldri toppen eller bunnen. Jeg sitter fortsatt med en liten post. Likevel; 17 millioner er til å leve med. Trenger du skyss ned til stranden?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.