De nye streikende tas ut ved Sunndalsøra Hotell, Peppes Pizza på Gardermoen, Vollan Gjestestue i Troms og Radisson Blu hotell i Haugesund.

Streiken har nå vart i nesten tre uker, og med de siste plassfratredelsene har drøyt 7.200 ansatte lagt ned arbeidet.

Lørdag verserte det rykter om at NHO Reiseliv ville komme med et konkret forslag til løsning. Men Fellesforbundet har ikke hørt noe fra NHO, og det er fortsatt ingen kontakt mellom partene, skriver Fellesforbundet på sine nettsider tirsdag ettermiddag.

De hotell- og restaurantansatte streiker først og fremst for retten til lokal forhandlingsrett, noe NHO Reiseliv motsetter seg. Arbeidsgiverne argumenterer blant annet med at det vil bli urettferdig dersom ansatte i en og samme hotellkjede får ulik lønn.

Les også:

Valuta reddet netthandelen  

Graviditet kan gi «karriereboost»

Fight Club jr. magasinetPlus  (DN+)

Hør DNs podkast

Advokater som snubler over på andre siden av loven, sprekker i Norwegian-lakken og hvilken diagnose skal vi stille på den norske pasienten?

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Har du fått med deg denne?

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.