Det forteller mediekontakt Ola Anders Skauby i Statoil til TDN Finans fredag.

Da plan for utbygging og drift (PUD) for Johan Sverdrup fase 1 ble levert i februar, presenterte Statoil et investeringsestimat på 117 milliarder kroner i reelle termer (2015-kroner), og 123 milliarder kroner i nominelle termer.

Kapper med milliarder

Statoils nye estimat et 114 milliarder kroner i nominelle termer.

- Det er fortsatt betydelig usikkerhet for investeringstallet på et så tidlig tidspunkt. I PUDen inkluderes det en usikkerhet på pluss/minus 20 prosent rundt de 117 milliardene. Det nye estimatet er innenfor det, sier Skauby.

- Vi ser at markedet responderer positivt for det behovet industrien har for å redusere kostnadene og øke effektivitet. Dette er oppmuntrende, understreker han.

Statoil er operatør for Johan Sverdrup. Lisenspartnerne er Lundin Petroleum, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.