Investor Jens Ulltveit-Moe mener Oslos vestkantungdom er late og får alt gratis. Jenny Clemet von Tetzschner, som selv er oppvokst Oslos beste vestkant, mener investorens kritikk er uten rot i virkeligheten.

Les også:- Overklasse med mye dekadent og doven ungdom (+)

1. Hvor er det Ulltveit-Moe tar feil?

– Jeg syns han virker som gamlefar med pekefingeren. Det hadde vært mye bedre om han kunne ha hatt litt tiltro til norsk ungdom fra både øst og vest. Han bør ta seg en tur på ­universitetet og se på alle som studerer mens de har en deltidsjobb og i tillegg jobber frivillig. Han kan se til ungdoms­politikken, idretten og kulturlivet. Det finnes sikkert late ungdommer, men det finnes også late gamle folk. Latskap er ikke noe som kjennetegner ungdommen mer enn andre.

2. Hvordan vil du beskrive ungdom på Oslos ­vestkant, da?

– Jeg vil beskrive ungdom generelt i Oslo som veldig ­dedikerte, positive og motiverte for å gjøre egne prosjekter. Mitt inntrykk er at mange ikke vil gå i foreldrenes fotspor, men gå sin egen vei.

3. Du er selv oppvokst i en relativt velstående familie på Oslo Vest. Har du noen gang tenkt at du egentlig ikke trenger å jobbe så mye?

– Nei, på ingen måte. Jeg er blitt oppdratt til å jobbe for å tjene penger og jobbe hardt for å nå dit jeg vil. Jeg har det samme inntrykket av mine venner fra vestkanten.

4. Hva synes du om at både Ulltveit-Moe og OECD tar til orde for å gjeninnføre arveavgiften?

– Jeg mener det var riktig å fjerne arveavgiften fordi den rammer urettferdig. Hvis man arver en bedrift så er det mye bedre hvis den kan fortsette driften og beholde sine ansatte, enn at man må betale en dyr avgift fordi den har fått en ny eier.

5. Hva er hovedutfordringen for norske ungdommer i dag?

– Jeg tror mange opplever et stort press på å lykkes og at man har for mye man skal gjøre. Mange ungdommer har lyst til å gjøre det bra på skolen samtidig som de vil jobbe og bidra frivillig. Det kan bli et problem at mange ikke tar seg tid til å slappe av og roe ned. Så problemet er egentlig det motsatte av hva Ulltveit-Moe hevder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.