Investor Dag Høili (47) sikret seg den 12,5 mål store sjøeiendommen Kampedalen ved Blindleia i Lillesand kommune for 18 millioner kroner sommeren 2012.

Siden skal Høili ha oppgradert eiendommen for 20 millioner kroner.

Høili er sønn av Europris-gründer Terje Høili.

I oktober i fjor ble fritidseiendommen lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner, og en takst på 44 millioner kroner.

Eiendommen ble ikke solgt i fjor høst, og ble dermed tatt av markedet.

Nå legges eiendommen, med en boligmasse på over 600 kvadrat, straks ut for salg på det åpne markedet igjen, og med samme prislapp, bekrefter eiendomsmegler Erik Steen i Krogsveen.

Europris-arving Dag Høili. Foto: Per Thrana
Europris-arving Dag Høili. Foto: Per Thrana (Foto: Dagens Næringsliv)
Eiendommen blir dermed det desidert mest kostbare landstedet ved sjøen for salg på det åpne markedet.

Høili har totalrenovert eiendommen som har egen havn med en dypvannsbrygge på 550 kvadratmeter, slik at det skal være lett å lande med helikopter og god plass til å fortøye yachten. Tomten inkluderer to holmer i tillegg til dypvannsbryggen.

-  Det er en helt fantastisk eiendom, sa Dag Alexander Høili til Dagens Næringsliv i fjor høst.

- Mer eiendom for pengene i Norge

- Vi har markedsført eiendommen internasjonalt, og er i dialog med flere interessenter. Men vi legger den ut på markedet igjen nå, ettersom vi ikke er i mål med noen av dem, sier Steen.

I fjor sommer ble eiendommen utleid til en saudiarabisk oljemagnat.

- Dette fikk oss til tenke at det kan finnes internasjonal interesse, sier Steen.

Steen merker pågang fra internasjonale eiendomsselskaper som ser mot Norge.

- Det det faller mest ned på er hvordan norsk valuta står i forhold til annen valuta. Ut fra valutakursen får internasjonale interessenter mye mer eiendom for pengene i Norge nå sammenliknet med for to år siden. Selv om man skulle sitte i et eiendomsmarked som som står helt stille i fem år, kan man likevel ha god avkastning, hvis den norske valutaen stiger igjen, sier Steen.

- Noe er i ferd med å skje

Nordmenn får også tilsvarende mindre eiendom for pengene i utlandet grunnet den svake kronen. I likhet med en del andre meglere tror derfor Steen at flere vil satse på å kjøpe fritidseiendom i Norge.

Steen synes sesongen så langt ser veldig lovende ut.

- Vi har allerede merket konturene av at noe er i ferd med å skje. Det begynte å røre seg rett etter påske, og det ser ut til å bli en veldig god sesong ved sjøen, sier Steen.

Dag Alexander Høili måtte gå rettens vei etter at han kjøpte eiendommen for fem år siden. Ifølge prospektet var Kampedalen «en av de vakreste eiendommene på Sørlandskysten», men Høili fant både mus- og råteskader i hovedhuset fra 1979 da han bygde om.

Høili krevde vel 3,9 millioner i erstatning fra tidligere eier og eierskifteforsikringsselskapet Protector. Kristiansand tingrett tilkjente ham 2,5 millioner i erstatning i januar ifjor, men motparten anket. I en dom fra Agder lagmannsrett fikk han bare 910.000 kroner, og måtte bære motpartens saksomkostninger for lagmannsretten på 240.000 kroner.

Les mer om fritidsboliger ved sjøen:
 Står i kø for fjordhytte

100.000 for hytte nær sjøen 

Tror på prishopp langs Oslofjorden 

Nå ryker eiendomsinvestor Tore Lies «perle» i Blindleia 

Doblet salg av luksushytter 


SE PÅ DNTV:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.