Til tross for norske tradisjoner med hytte-til-hytte-tur og båtferie, har kun sju av ti nordmenn feriert uten tilgang på strøm i løpet av livet, viser en ny undersøkelse.

Nordlendingene er mest vant til feire uten strøm. Kun 22,9 prosent av dem har aldri feriert uten strøm.

Oslo-folk er blant dem som ferierer minst uten strøm, i hovedstaden har 32,8 prosent aldri vært på feire uten strøm.

I dag har dessuten teknologien gjort det mulig å lade mobilen på en fjellhytte langt fra nærmeste strømnett.

– Vi ser at solceller kommer i alle størrelser og etter hvert er blitt en svært anvendelig strømkilde for hyttefolk og fjellfolk, sier kommunikasjonsdirektør Jeanne Tjomsland.

Undersøkelsen er utført av InFact for strømleverandøren Fjordkraft. Et representativt utvalg nordmenn i alle aldre er spurt om når de sist ferierte uten tilgang på strøm. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni  

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.