I år som i fjor har mange nordmenn fått ferien ødelagt av vold, tyverier, uhell og sykdom, viser en oversikt fra landets største reiseforsikringsselskap.

Ved utgangen av juli hadde Europeiske Reiseforsikring betalt ut over 85 millioner kroner til nordmenn som ble syke på ferietur. Dette er en økning på 20 prosent fra i fjor.

– Dette er en påtakelig økning. Til sammenligning har antall skader økt med 11 prosent, sier assisterende informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring og If til Dagbladet.

De dyreste ferielandene for selskapet er Spania og USA, med Thailand på tredjeplass.

Mange avbestillinger
Antall sykehusinnleggelser i utlandet har økt med 15 prosent, til 773 innleggelser, noe som har kostet 14,5 millioner kroner. Kostnaden utgjør en økning på 51 prosent. Utgiftsveksten henger sammen med at sykehusopphold er blitt svært dyrt mange steder, forklarer medisinsk fagdirektør Sverre Kjølstad i Europeiske Reiseforsikring.

Det har vært mange avbestillinger av utenlandsreiser i år. Ved utgangen av juli har avbestillinger kostet selskapet 30 millioner kroner, mot 25,9 millioner kroner på samme tid i fjor.

Statistikken viser ellers at nordmenn trolig er blitt frastjålet verdier for godt over 100 millioner kroner hittil i år. Barcelona er stedet å dra hvis man vil møte lommetyver, fulgt av Roma på andreplass.

Overraskende mange har meldt at de har fått bagasjen ødelagt under flyturer i sommer. Skadesjef Marianne Hartvig mener det kan ha sammenheng med at stuerne må håndtere flere kofferter på kortere tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.