Den italienske luksusbil-produsenten har søkt om en børsnotering i New York, kommer det fem i en melding torsdag.

Det har lenge vært sagt at selskapet på et tidspunkt ville søke en børsnotering, men det er først nå det er klart hvor, og når, det skal skje. Ferrari er per i dag 90 prosent eid av selskapet Fiat Chrysler Automobiles (FCA), som produserer en rekke bilmerker- og modeller.

Det er uklart hvor mange aksjer Ferrari planlegger å selge og hva prisen kommer til å bli, men selskapet understreker at maksimalt 10 prosent av forretningen skal børsnoteres. FCA sliter med svært høy gjeld og håper børsnoteringen vil kunne finansiere en ny investeringsplan.

82 milliarder

Styrelederen i Ferrari, italieneren Sergio Marchionne, er også er toppsjef i FCA. Han har tidligere hevdet at han venter at Ferrari versettes til omtrent ti milliarder dollar, omtrent 82 milliarder kroner, ved en børsnotering.

Analytikere har tidligere anslått alt fra fire til ti milliarder som en rettferdig vurdering av selskapet.

Ferrari anslås å produsere rundt 7.000 luksusbiler i året, men har siden Marchionne kom inn i selskapet i 2014 jobbet for å øke dette tallet til 10.000.

Toppsjef i Fiat Chrysler Automobiles og styreleder i Ferrari, Sergio Marchionne, her avbildet under en pressekonferanse i Ferraris hovedkvarter i den italienske byen Maranello. Foto: Antonio Calanni/AP Photo/NTB Scanpix
Toppsjef i Fiat Chrysler Automobiles og styreleder i Ferrari, Sergio Marchionne, her avbildet under en pressekonferanse i Ferraris hovedkvarter i den italienske byen Maranello. Foto: Antonio Calanni/AP Photo/NTB Scanpix (Foto: Ap)

«Uoppnåelig»

Tidsskriftet Forbes har tidligere omtalt den mulige børsnoteringen som «uoppnåelig» for vanlige investorer. Det kommer av at selskapet har en høy profil, og ventes å være ettertraktet for institusjonelle investorer å kjøpe seg inn i.

Etter børsnoteringen vil det derimot være fritt frem for hvem som helst å kjøpe seg inn i selskapet.

Les også på DN.no:

Kina bruker nesten et norsk oljefond for å redde aksjemarkedet

Bekrefter mulig salg av Financial Times

Lokker investorer med milliardprosjekter

Se DNTV:

DNs bilanmelder tester Ferrari: 0-200 km/t på 8,3 sekunder!

0-200 km/t på 8,3 sekunder!
Ferrari tuller ikke når de lanserer en ny modell. Her er 488 GTB.
00:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.