Onsdag ettermiddag børsnoteres aksjene i den italienske superbilprodusenten Ferrari under tickeren RACE på New York-børsen.

I forbindelse med noteringen har morselskapet Fiat Chrysler solgt unna 17,2 millioner aksjer (rundt 9 prosent av aksjebeholdningen) til en pris på 52 dollar per aksje, skriver Financial Times.

Prisingen endte dermed helt i den øverste enden av det indikerte kursintervallet og verdsetter selskapets egenkapital til 9,8 milliarder dollar, tilsvarende 80 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

Inkludert gjeld på 3,2 milliarder dollar er den samlede selskapesverdien på 12 milliarder kroner.

Ifølge Wall Street Journal kan kursen i startet bli støttet av at kun i underkant av ti prosent av aksjene vil bli handlet på børsen i starten. Avisen skriver at Fiat Chrysler planlegger å selge unna sine resternede 80 prosent av selskapet til aksjonærene i begynnelsen av neste år. De siste 10 prosentene er eid av Piero Ferrari, som er sønn av selskapets grunnlegger Enzo Ferrari.

Les også:

Norsk oljeteknologi til himmels på Nasdaq-børsen

Asia i dag: - De er for optimistiske

Se DNtv:  Dette ble årets vinner av DNs firmabiltest

Årets vinner, Peugeot 308
Peugeot 308 er vinner av årets viktigste firmabiltest
01:09
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.