Angrende spekulanter selger leiligheter til dumpingpris i Frydenberg-prosjektet i Oslo og ødelegger forhåndssalget for utbyggeren Skanska, skriver Finansavisen.

Skanska bygger rundt 600 leiligheter i et tidligere industriområde rett ovenfor Carl Berners Plass i Oslo. Da salget startet sent i 2005, ble 30 av 56 leiligheter i første byggetrinn solgt i løpet av knappe to måneder.

I dag står imidlertid en tredjedel av boligene ferdige, men salget går svært trått. Bare tre leiligheter er solgt hittil i år.

Kjemperabatt

En av årsakene til at Skanska ikke får solgt er at 26 Frydenberg-leiligheter ligger til salgs fra ulike eiendomsmeglere på Finn.no, etter at spekulanter ifølge avisen har kjøpt prosjekterte leiligheter i håp om en kjapp gevinst ved ferdigstillelse. Slik gikk det ikke.

Mens Skanska for eksempel forsøker å selge en to-roms leilighet på 38 kvadratmeter i sjette etasje for 1,87 millioner kroner, forsøker en av spekulantene å selge en identisk leilighet i femte etasje for drøyt 1,4 millioner kroner. Men selv med rabatt er det ifølge avisen nærmest umulig å bli kvitt de nye boligene.

Når har nyboligmarkedet nådd bunnen? Diskuter saken nedenfor!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.