I slutten av forrige uke mottok Bodø-firmaet Moving City det de selv sier er den første kommersielle Fiat e500 i verden.

Moving City har spesialisert seg på leasing av elbiler. Denne elbilen er den første av totalt 11 elektriske Fiat 500 som Moving City får levert i løpet av 2009. Èn skal leveres i Oslo, èn i Trondheim og ni til Bodø.

Daglig leder Mads Pinnerød sier at prisen på en Fiat e500 ligger på omkring 400.000 kroner.

- Det er en relativt kostnadskrevende investering, men du har en meget lav driftskostnad på denne bilen, opplyser han til DN.no.

Leases ut
Bilen som nå har ankommet Norge er bygget om av det italienske firmaet Micro-Vett.

Bilen har en rekkevidde på 140 kilometer og en toppfart på 115 km/t. Ladetiden er oppgitt til åtte timer fra tomt til fullt batteri.

Moving City AS leaser ut bilen til bedrifter og offentlige aktører for 7.490 kroner per måned (eks mva).

Moving City eies av Bodø Energi AS, Kunnskap Invest AS og Future Invest AS, og på kundelisten har de blant andre Trondheim og Bodø kommune og bilutleieselskapene Avis Bodø og Budget Bodø. I tillegg til Fiat 500 leverer selskapet også elektriske utgaver av Fiat Fiorino både som varebil og personbil.

Vraket Think
Da bilmodeller ble valgt tidligere i år, var også Think med i vurderingen.

- Vi har brukt tid på å finne den rette bilen og mener dette er noe av det beste på markedet for tiden. Vi har hatt møter med Norske Think. Når det kommer en stabil produksjon derfra blir det mer interessant med samarbeid, uttalte Pinnerød i en pressemelding den gangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.