En liten, svart Fiat 500 L, som pave Frans brukte under sitt USA-besøk i fjor, gikk fredag for hele 714.000 kroner under en veldedighetsauksjon i Philadelphia.

– For en storartet giverglede vi var vitne til i kveld, konstaterte biskop John McIntyre da budrunden var over.

Inntektene av bilen, som koster rundt 165.000 kroner ny i USA, skal gå til ulike katolske veldedighetsorganisasjoner og formål.

Bilauksjonen var ifølge biskopen også en konkret påminnelse om pavens «budskap om kjærlighet og omtanke».

Pave Frans vakte oppsikt da han under besøket i Philadelphia valgte å kjøre rundt i en liten og anonym Fiat.

Selv understreket han at bilvalget ble gjort av omtanke for miljøet og et ønske om å vise nøysomhet og distansere seg fra den overdådighet den katolske kirke har vært assosiert med opp gjennom tidene.

Den katolske kirke medgir at paven faktisk hadde seks Fiat 500 L-biler til disposisjon under USA-besøket i fjor høst. To av dem benyttet han i Philadelphia, der den ene kan beskues under Philadelphia Auto Show som åpnet lørdag.

Les også: Nektes å kjøpe Tesla

- En skandale at Norge går glipp av kjempemulighetene i Kina

– Ungdom vil ha deling og frihet heller enn fast jobb og leilighet

 

Se DNtv: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med på smakingen av Burgund-slippet:

Bli med på smakingen av Burgund-slippet
Ingen steder i verden finnes viner med så stor personlighet som i Burgund. Snart fylles Vinmonopolets spesialbutikker med 2013-årgangen.
01:25
Publisert: