Boten på 105 millioner dollar er den største det amerikanske byrået for trafikksikkerhet, NHTSA, har gitt en bilprodusent.

Fiat Chrysler skal ha unnlatt å tilbakekalle over en million biler som hadde feil eller mangler.

En halv million biler med defekte hjuloppheng som kunne ha ført til at sjåførene mistet kontrollen er kvalifisert for tilbakesalg, mens over en million jeep-eiere også kan kreve pengene tilbake fordi bilene deres er brannfarlige.

Dessuten vil flere eiere kunne få tilskudd til å reparere sine biler.

Fiat Chrysler har inngått en omfattende forliksavtale med amerikanske myndigheter som også sier at selskapet må godta en treårsperiode med strengt tilsyn av selskapets tilbakekallingspolitikk.

Av totalsummen er 70 millioner dollar kontante bøter, mens 20 millioner skal brukes til å forbedre tilbakekallingsprosessene. Fiat Chrysler må punge ut ytterligere 15 millioner dollar dersom selskapet begår flere sikkerhetsbrudd.

Fra før var 70 millioner dollar, eller 575 millioner kroner, den største boten en bilprodusent er tildelt av NHTSA. Den fikk Honda tidligere i år for å ha unnlatt å rapportere dødsfall, skader og andre opplysninger. (

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.