Det har mildt sagt ikke vært noen god periode for Det internasjonale fotballforbundet Fifa de siste ukene med korrupsjonsanklager, arrestasjoner og president Sepp Blatter som trakk seg bare fire dager etter at han ble gjenvalgt.

Men nå kan Fifa i tillegg kanskje ha stått for historiens dårligst timede kinopremiere, skriver theguardian.com.

Fifas selvfinansierte film United Passions som kostet mellom 25 og 32 millioner dollar (200-250 millioner kroner) å produsere hadde premiere i USA i helgen, og det resulterte i en fullstendig flopp.

Filmen spilte totalt inn bare 607 dollar (4.728 kroner) på ti ulike kinoer fra fredag til søndag, skriver The Hollywood Reporter. På en av kinoene var det bare èn eneste person som hadde kjøpt billett.

Ifølge Bloomberg News utgjør det globale billettsalget for filmen 178.000 dollar det siste året etter verdenspremieren på Cannes-festivalen ifjor.

Slakt

United Passions er en dramatisert fortelling av Fifas historie, der Tim Roth, som blant annet er kjent fra Pulp Fiction, spiller Sepp Blatter. Andre kjente skuespillere i filmen er Gerard Depardieu som spiller Fifa-grunnleggeren Jules Rimet.

Men det er nok ikke bare den siste tidens hendelser som har fått folk til å sky filmen. Mange har latterliggjort filmen på sosiale medier og flere av anmeldelsene har vært nådeløse.

The Guardian mente filmen er «ren filmatisk avføring» og «meningsløs hagiografi» (studie av helgener, med fokus på enkeltpersoner, red. anm.).

I sin anmeldelse av filmen skriver New York Times at United Passions er en av de minst severdige filmene på lang tid. Avisen mener filmen er uærlig og at den forsøker å renvaske Fifa. Ifølge avisen er filmen så dårlig at det ikke en gang går an å le av den.

«Selv det minste etikk-brudd vil bli straffet», er en av Blatters replikker i filmen, ifølge New York Times.

 

Les også: Tildelingene av VM til Russland og Qatar etterforskes av FBI

 
Sepp Blatter går av som Fifa-president

Fifa-topper arrestert
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.